Tästä tykkään – Joonas Nordman: ”Frasier on itseeni yksi vahvimmin vaikuttanut sitcom”

Jaa kaverilleTilaa Seura
© pekka nieminen/om-arkisto

Joonas Nordman näyttelee ja on vastaava käsikirjoittaja Pelimies-sarjassa, jonka toinen kausi alkaa lauantaina MTV3:ssa.

Tv-sarja

Frasier on itseeni yksi vahvimmin vaikuttanut sitcom. Vaikka sarja on hauska, siinä käsitellään aika vakaviakin asioita. Varsinkin sarjan alkupäässä oli isompana tarinana se, miten kaksi veljestä ja heidän isänsä löytävät toisensa uudelleen. Sarja on kuin Shakespearen klassikko, joka naurattaa päivien loppuun saakka.”

Frasier @LEHTIKUVA

Elokuva

Jim Carrey @MVPHOTOS

Ace Ventura – Lemmikkidekkarin (1994) olen lapsena ja teininä katsonut ties kuinka monta kertaa, koska teki niin suunnattoman vaikutuksen, miten luonnonlapsimainen ja vapaa Jim Carrey siinä on. Aikuisenakin se jaksaa naurattaa kaikessa sekopäisyydessään ja aitoudessaan.”

Kirja

Paul Austerin kirjat olen melkein kaikki lukenut, erityisesti Illuusioiden kirja ja Sattumuksia Brooklynissä nousevat esiin. Austerin kirjat toimivat hyvin reissuilla, monesti päähenkilöt käyvät läpi jotain olemassaolonsa kriisiä.”

Biisi

Hectorin Yhtenä iltana tuo mieleen muistoja eri vuosikymmeniltä, teinivuosien kotibileistä yksinäisiin ja epätoivoisiin hetkiin, joissa viiniäkin on juotu.”

Lempiruoka

”Olen opetellut syömään lounasta vähän väkisin, koska olen tottunut syömään enemmän iltaa kohden. Sushi menee koska vaan, mikä tuntuu oudolta, kun raaka-aineet ovat raakaa kalaa, riisimöykky ja tulista tahnaa. Vaikka tykkään paljon reissata, Japani on vielä maa, joka odottaa käymistään.”

Lue myös:

Pelimies-ohjelman Joonas Nordman: ”Ohimot ja otsa ovat loppuvuodesta ruvella”

 

X