Työ yhtä juhlaa – Linnan juhlien juontajat esittäytyvät

Linnan etkojen, julien ja jatkojen juontajat esittelevät itsensä ja työnsä. Ja kertovat mielipiteensä Suomesta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Linnan etkojen, julien ja jatkojen juontajat esittelevät itsensä ja työnsä. Ja kertovat mielipiteensä Suomesta.
(Päivitetty: )
Teksti: Miia Saari

Ella Kanninen

”Tehtäväni on kertoa presidenttiparin juhlasta kaikki mahdollinen ja oleellinen. Ja tunnistaa vieraat.

Suomessa on parasta uinti kesällä, saunominen, onkiminen ja jokamiehenoikeudet. Ja rauhallisuus. Italiassa meno on niin säpäkkää, joka päivä ilmaantuu uusi poliittinen skandaali. Muuttaisin Suomessa ylettömän kännyköihin tuijottelun. Se tuntuu estävän ihmisten välisen normaalin kommunikoinnin ja toisten huomaamisen.”

Jussi-Pekka Rantanen

”Olen Ylen uutisjuontaja ja -tuottaja ja selostan itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa Presidentinlinnassa. Tässä kunniatehtävässä nyt seitsemättä kertaa.

Parasta Suomessa on ihmisten välinen keskinäinen luottamus ja luottamus yhteiskuntaa ylläpitäviin rakenteisiin. Nämä ovat maailman huippua, ja ne ovat arvokkainta kansallista pääomaa. Etelä-Suomessa voisi olla kunnon hiihtokelit vähän useampana talvena ja vähän pidempään.”

Tommy Fränti

”Työskentelen uutisankkurina Ylen tv-uutisissa. Juonnan Sanna Savikon kanssa Linnan juhlien etkoja suoraan Kauppatorilta Presidentinlinnan edustalta.

Kolmen tunnin lähetyksen aikana virittäydymme juhlatunnelmaan mielenkiintoisten vieraiden kanssa, viemme katsojat näkemään ja kuulemaan tarinoita eri puolilta Suomea, kokemaan asioita yhdessä.

Uutismiehenä vuoden koskettavin tapaus oli thaimaalaisten jalkapallopoikien pelastusoperaatio luolasta. Vieraista odotankin erityisesti sukeltaja Mikko Paasin tapaamista.
Meillä on Suomessa moni asia todella hyvin ja siitä voisimme olla muulloinkin kuin juhlapäivinä ylpeitä. Me osaamme kyllä juhlia, mutta voisimme jakaa iloa enemmän myös arjessa.”

Salla Paajanen

”Juonnan myöhäisillan Linnan jatkot Hotel Kämpissä. Olen tekemässä ohjelmaa jo kuudetta kertaa, joten olen yksi ison tuotannon varmoista luottopelaajista. Juonnan suoraa tv-lähetystä musiikkiesitysten väleissä, haastattelen artisteja ja Linnan jatkoille erikseen kutsumiamme juhlavieraita. Ennen ja jälkeen lähetyksen kuulutan juontajakaverini Mikko ”Peltsi” Peltolan kanssa myös paikalla olevalle yleisölle tarpeelliset ohjeistukset illan kulusta.

Suomessa on parasta oma, rikas suomen kieli. Se on äidinkieli ja työkieli, oman identiteettini peruskivi. Vaihtaisin pois synkät syyssäät. Upeasta ruskasta pitäisi joka vuosi päästä lempeään lumitalveen ilman masentavan värittömiä välivaiheita.”

Sami Sykkö

”Olen toimittaja ja Linnan juhlien pukukommentaattori. Olen ollut itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnassa kerran vieraana ja sen jälkeen monenlaisissa työtehtävissä, ja nyt pääsen ensi kertaa selostamoon.

Vieraista minua kiinnostavat taiteilijat, urheilijat ja ylipäätään suuret suomalaiset, jotka ovat jättäneet jälkensä tämän maan historiaan. Minua kiinnostavat myös ne vieraat, jotka pukeutuvat poikkeavasti – ja toivottavasti mahdollisimman upeasti. Suomessa ovat parasta suomalaiset. Olemme maailman oikeudenmukaisin ja sympaattisin kansa.

Suomesta vaihtaisin pois sateiset ja ankeat talvipäivät aurinkoisiin. Sellaisina hetkinä me suomalaiset olemme heti vähän paremmalla tuulella.”

X