Aku Hirviniemestä Kuplan panelisti: ”Olen aina haaveillut, että pääsisin hölmöilemään tällaiseen ohjelmaan joka viikko”

Aku Hirviniemen pitkäaikainen haave toteutuu, kun hän pääsee panelistiksi uuteen Kupla-ohjelmaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Aku HIrviniemi syöksyy Kuplan vakiopanelistina somen monimuotoiseen maailmaan.

Aku Hirviniemen pitkäaikainen haave toteutuu, kun hän pääsee panelistiksi uuteen Kupla-ohjelmaan.
(Päivitetty: )
Teksti: Anu Räsänen

Aku Hirviniemi on iloinen, että hänen paluunsa tv-viihteen pariin tapahtuu nimenomaan Kupla-ohjelmassa.

Kupla on komediallinen paneelikeskustelu, jossa käsitellään sosiaalisen median ja digitaalisen maailman ilmiöitä.

Hirviniemi on ehtinyt vuosien varrella tehdä lukuisia vierailuja paneeliohjelmiin ja nauttinut olostaan suunnattomasti. Viimeksi hänet nähtiin visiitillä Mad Cook Show’ssa.

”Olin sekä Hyvien ja huonojen uutisten että Pitääkö olla huolissaan? -paneelin ensimmäinen vieras. Uutisvuodossa olen vieraillut moneenkin otteeseen”, Hirviniemi kertoo.

”Olen aina haaveillut, että pääsisin hölmöilemään tällaiseen ohjelmaan joka viikko, ja nyt se haave toteutuu.”

Hirviniemi tiedostaa, että satunnainen vierailija pääsee vähemmällä kuin vakiopanelisti, jolta yleisö odottaa vuolaita viikoittaisia nokkeluuksia. Hän ei kuitenkaan ota asiasta turhia paineita.

”Luotan siihen, että jos tässä porukassa joltain jutut loppuvat kesken, toinen pystyy kyllä jatkamaan.”

Kupla-porukkaan kuuluvat Hirviniemen lisäksi Anni Hautala, Pirkka-Pekka Petelius ja paneelin vetäjä Henkka Hyppönen.

Tunkeilijana aamuradiossa

Hirviniemeä houkutti Kuplassa paitsi formaatti myös työryhmä.

Pirkka-Pekka Petelius, Anni Hautala, Henkka Hyppönen ja Aku Hirviniemi tähdittävät Kuplaa.

Pirkka-Pekka Petelius, Anni Hautala, Henkka Hyppönen ja Aku Hirviniemi tähdittävät Kuplaa. © PETRI AHO / NELONEN MEDIA

Hän nimeää Hyppösen yhdeksi Suomen karismaattisimmista ja älykkäimmistä miehistä. Peteliusta hän kutsuu sielunkumppanikseen, idolikseen ja oppi-isäkseen.

”Tapasin Pirkka-Pekan ensi kertaa 2011 Härmä-leffan kuvauksissa. Minusta oli tietysti jännittävää kohdata legenda. Aika nopeasti kuitenkin tajusin, että hän on huumorintajultaan 12-vuotiaan tasolla aivan kuin minäkin. Tulemme erittäin hyvin juttuun, ja meillä on aina hauskaa yhdessä.”

Peteliusta ja Hirviniemeä yhdistää myös Tuntemattoman sotilaan Hietasen rooli: Petelius näytteli Hietasta Rauni Mollbergin ohjauksessa 1985, Hirviniemi Aku Louhimiehen tuoreessa versiossa.

Anni Hautalan ja Hirviniemen yhdistivät puolestaan yhteiset ystävät. Hirviniemi käy mielellään tervehtimässä kavereitaan Jaajo Linnonmaata ja Juha Perälää, jotka tekevät Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmaa yhdessä Hautalan kanssa.

”Heillähän ei hirveästi vieraita lähetyksessään ole, mutta jos käyn samassa talossa vaikkapa Radio Rockin haastattelussa, saatan tunkeutua matkan varella Aamulypsyn studioon. On kivaa päästä nyt tekemään yhteistyötä Annin kanssa. Hän on ehdottomasti lahjakkain koko Kupla-porukasta.”

Kuplan paneelin täydentää viikoittain vaihtuva vieras, ja keskustelujen keskiössä on siis sosiaalinen media.

Hirviniemellä on some-kanavista ahkerimmassa käytössä Instagram, kun taas paneelin vetäjä Henkka Hyppönen viihtyy Twitterissä.

”Niin, ja Pirkka-Pekka jakaa Twitterissä luontokuvia. Minä en ole siellä kovinkaan aktiivinen, koska Twitterissä on sellaista älyllisempää väkeä. Minähän en ole kauhean älyllinen”, Hirviniemi väittää.

Putous-hahmot elävät yhä

Kuplan jälkeen Hirviniemellä on näköpiirissään toinen tv-työ, jonka nimi ja sisältö tosin ovat toistaiseksi salaisuuksia. Myöskään kahdesta ensikesäisestä elokuvaprojektistaan hän ei saa vielä puhua.

”Kyllä näitä hommia tässä on, ja toivottavasti ehtisin tulevaisuudessa tehdä taas teatteriakin, koska se on suuri intohimoni. Tämänhetkiseen aikatauluuni teatterityö olisi vain liian sitovaa.”

Elävän yleisön edessä Hirviniemi keikkailee kuitenkin tiuhaan tahtiin vanhoina Putous-hahmoinaan Timo Harjakaisena ja Usko Eevertti Luttisena. Tavallaan Putous kulkee siis edelleen Hirviniemen mukana, vaikka hän lopetti ohjelmassa jo nelisen vuotta sitten.

Hirviniemi on seurannut ilolla ja mielenkiinnolla, mitä uudet tekijät ovat Putouksessa saaneet aikaan. Tänä keväänä häntä riemastutti erityisesti Kiti Kokkosen ja Tanhupallon menestystaival.

”Tanhupallo on aivan nerokas hahmo, ja Kiti näyttelee sen hienosti. Jo oli aikakin, että Suomen kansa pääsi tutustumaan ihastuttavaan ja superlahjakkaaseen Kiti Kokkoseen!”

Hirviniemi oli niin vakuuttunut Kokkosen voitosta, että lähetti tälle onnitteluviestin jo tammikuussa.

”Lähetin viestin, ennen kuin kukaan oli nähnyt vilaustakaan Kitin hahmosta, ja tulin samalla salakavalasti arvanneeksi myös Tanhupallon hokeman. Se tekstari on mun Instassa, käy katsomassa!”, Hirviniemi huikkaa lopuksi.

Kupla, ma 2.4. klo 21.00 Nelonen

 

X