Tapasimme Kauniiden ja rohkeiden Katherine Kelly Langin – 30 vuotta Brookena

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Gilles Toucas
Katherine Kelly Lang kertoo TV-maailmalle, että hän ei aio jättää Kauniita ja rohkeita, ja että rakastelukohtaukset ovat välillä epämiellyttäviä. Kolmenkymmenen vuoden jälkeen näyttelijä toivoo Brookelle onnellisuutta.

Saippuasarjojen itkijänainen. Sellaiseksikin näyttelijä Katherine Kelly Langin, 55, hahmoa Brooke Logania voi kutsua. Ensimmäiset pari vuotta Kauniit ja rohkeat -sarjan alussa hän itki yhtenään.

”Oli aika, kun vuodatin kyyneleitä joka jaksossa kuukauden ajan, ja silmäni olivat turvoksissa jatkuvasti. Silloin opin kyynelehtimään silmänräpäyksessä. Aluksi ajattelin ikäviä asioita omassa elämässäni. Myöhemmin eläydyin täysin Brooken tarinaan, ja hänen vastoinkäymisensä saivat minut oikeasti surulliseksi”, Katherine Kelly Lang muistelee ja nauraa iloisesti päälle.

TV-maailma tapasi rennosti urheiluasuun pukeutuneen energisen Langin CBS-studiolla Los Angelesissa hänen pukuhuoneessaan, joka on sisustettu simppelisti harmaalla sohvaryhmällä, lasipöydällä ja koivun värisellä lipastolla. Kauniita ja rohkeita on kuvattu studiolla kolmekymmentä vuotta. Suomeen sarja rantautui viisi vuotta myöhemmin.

”Aluksi minua jännitti, mutta olin myös innoissani. Kuvauksissa oli hyvä tunnelma, ilmassa väreili; jotain maagista oli tapahtumassa. Sarja alkoi menestyä myös ympäri maailman.”

Katherine Kelly Lang uupuu dramaattisista kohtauksista

Forrester-muotisuvun ihmissuhdekiemuroita seuraa reilut 30 miljoonaa katsojaa yli sadassa maassa.

Brooken monimutkaiset rakkauskuviot ovat sarjan suola. Miestennielijän maineessa oleva liikenainen on ollut naimisissa kolmen Forrester-perheen miehen kanssa; suvun patriarkan Ericin sekä hänen poikiensa Thornen ja Ridgen kanssa. Jälkimmäisen, elämänsä rakkauden kanssa kuusi kertaa. Kaiken kaikkiaan kemistin koulutuksen saanut ja tekstiilit rypyttömäksi tekevän BeLief-yhdisteen keksinyt nainen on ollut naimisissa kaksitoista kertaa ja hänellä on viisi lasta. Yhden isä on hänen tyttärensä aviomies.

”Jos voisin antaa neuvon Brookelle, sanoisin, että älä ajattele aina vain itseäsi vaan mieti välillä muitakin. Hän voisi olla kiitollinen siitä, mitä hänellä on. Hän unohtaa lapsensa ja muut tärkeät ihmiset, koska on koko ajan elämänsä keskipiste”, Lang sanoo pohdittuaan vastausta hetken aikaa ja jatkaa:

”Toivon, että hän keskittyisi uraansa ja olisi joskus onnellinen, joko yksin tai parisuhteessa.”

Vuosikymmenet ovat opettaneet, että Bell-perheen tuottamassa tarinassa voi tapahtua mitä tahansa.

”En enää edes yritä arvailla tulevaisuutta vaan odotan jännityksellä, että saan käsikirjoituksen luettavaksi”, Lang sanoo.

”Pidän dramaattisista kohtauksista, mutta ne ovat myös uuvuttavia. Rakastelukohtaukset ovat joskus epämiellyttäviä. Varsinkin silloin, kun en tunne oloani seksikkääksi, mahani on turvonnut tai vain sen takia, että minun pitää suudella jonkun toisen kuin oikean rakkaani kanssa.”

Riitakumppani Stephanie

Brooken ja Ridgen räiskyvä kemia ja on–off-suhde ovat olleet Langille merkittäviä. Silti muistoissa ylitse muiden nousee Brooken ja Stephanie Forresterin myrskyisä taival, jonka aikana he tappelivat verisesti miehistä ja vallasta Forrester Creations -muotitalossa.

”Heidän kanssakäymisensä olivat intensiivisiä, ja he kävivät läpi paljon ennen kuin Stephanie hyväksyi Brooken ja lopulta kuoli Brooken käsivarsille. Se oli yhden merkittävän aikakauden loppu.”

Katherine Kelly Lang kävi vierailulla Suomessakin. (Kuva: Jukka Pakarinen 1994/OM-arkisto).

Stephanieta esittäneen Susan Flanneryn lisäksi sarjasta lähti vuonna 2012 alkuperäinen Ridge eli Ronn Moss.

Pitkän linjan Kaunareista jäljelle jäivät patriarkka-Eric eli John McCook ja Lang.

”Ystävyyssuhteemme on syventynyt sarjan kuluessa. Autamme tarvittaessa toisiamme muistamaan eri juonenkäänteitä.”

Kahdesti naimisissa ollut Katherine Kelly Lang seurustelee digitaaliseen myyntiin erikoistuneen Dominique Zoidan kanssa. Langilla ei ole aikeita jättää sarjaa.

”Olen onnellinen. Näyttelen päivittäin ja matkustan sarjan kanssa ympäri maailmaa. Koska lapseni ovat aikuisia, minulla on ollut aikaa perustaa oma vaatelinja rakkaani kanssa ja tuottaa elokuvaa. Elämäni on monipuolista enkä halua muuttaa mitään.”

Markkinointitapahtuma toi hänet Suomeen sarjan alkuaikoina. Hän voisi matkustaa Pohjolaan uudestaan, jos sopiva työkeikka osuu kohdalle.

”Muistan Suomen kylmänä, mutta valoisana paikkana. Matkustimme viikon bussilla ympäri maata. Rakastuin sen kauniiseen luontoon, ihmiset olivat mukavia, kaikkialla oli vodkaa ja saunoja.”

Kauniit ja rohkeat, ma–pe klo 17.30 MTV3

X