Murhaklubi ratkaisee on suhteellisen viihdyttävä ja leppoisa murhamysteeri

Neliosainen Murhaklubi ratkaisee esittelee eläkkeellä olevan arkeologin, joka alkaa ystäviensä kera tehdä omia murhatutkimuksiaan – poliisin harmiksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Brittidraama Murhaklubi ratkaisee tarjoaa kevyttä jännitystä.

Neliosainen Murhaklubi ratkaisee esittelee eläkkeellä olevan arkeologin, joka alkaa ystäviensä kera tehdä omia murhatutkimuksiaan – poliisin harmiksi.
Teksti:
Pertti Avola

Robert Thorogoodin oman romaaninsa pohjalta käsikirjoittama Murhaklubi ratkaisee edustaa perin tuttua brittijännitystä. Kyse on sellaisesta leppoisasta murhamysteeristä, joka tapahtuu vehreässä pikkukaupungissa joen rannalla ja jossa murhia tutkii touhukas amatöörietsivien rouvaporukka. 

Eläkkeellä oleva arkeologi Judith Potts kuulee uimareissullaan laukauksen joen toisella rannalla sijaitsevasta naapurista. Kun Judith tutkii asiaa tarkemmin, hän löytää naapurinsa, taidegallerian pitäjän Stephan Dunwoodyn, ammuttuna joesta. 

Judith ei tietenkään malta jättää asiaa vain poliisin käsiin, vaan alkaa tehdä omia tutkimuksiaan. Pian hän saa avukseen myös paikallisen papinrouvan Becksin ja koiranhoitaja Suzien. Poliisi ei toki katso rouvien puuhia mitenkään myönteisesti. 

Neliosainen Murhaklubi ratkaisee on suhteellisen viihdyttävää perinteistä cosy crime -jännitystä, mutta sarjaa rasittaa se, että se muistuttaa niin paljon monia muita kaltaisiaan brittisarjoja. 

Pääosaa Judith Pottsina esittää muun muassa Downton Abbeysta tuttu veteraaninäyttelijä Samantha Bond, jonka onnistuu tuoda hahmoonsa paitsi luontevuutta, myös hieman sivistynyttä särmää.

Murhaklubi ratkaisee, tiistai 9.7. klo 22.35, MTV3

Lue myös: Loistava brittisarja Wreck on sekoitus huumoria ja jännitystä

X