Pet Shop Boys: Dreamworld on silkkaa nostalgian ja jälleenihastumisen juhlaa

Kööpenhaminan Royal Arenalla taltioitu Pet Shop Boys -keikka on osa duon Greatest Hits Live -kiertuetta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Yle esittää taltioinnin brittiyhtye Pet Shop Boysin Kööpenhaminan keikalta.

Kööpenhaminan Royal Arenalla taltioitu Pet Shop Boys -keikka on osa duon Greatest Hits Live -kiertuetta.
Teksti:
Pekka Eronen

”Ai niin tääkin on niitten biisi… ja tää!” Taltiointi Pet Shop Boysin Greatest Hits Live -kiertueelta on silkkaa nostalgian ja jälleenihastumisen juhlaa.

Ne tuulahtavat heti ensimmäisenä helähtävästä Suburbiasta, vaikka laulaja Neil Tennant ja kosketinsoittaja Chris Lowe kylmän näköisissä metallimaskeissa aloittavatkin. Kenties brittiyhtye halusi oitis tunnustaa velkansa Kraftwerkille. Kappaleen hakkaava komppikin on liki suoraan saksalaisten uranuurtajien Numbersista.

Pet Shop Boys on kuitenkin monipuolinen syntikkaduo, jonka albumeilla brittiläisen kuivakka ironia kohtaa häpeilemättömän pop-herkkyyden ja homoklubeilta kipinänsä saaneen discon.

Tennantin naamio lähtee kolmannessa kappaleessa Opportunities. Naamion alta paljastuu lämpimästi hymyilevä, liki 70-vuotias älykköpoppari. Kööpenhaminan Royal Arenan lavalta kajahtaa hittiputki, joka viimeistään laajennetun kokoonpanon Domino Dancingissa paukahtaa voimalliseksi yhteislauluksi ja bileiksi.

Loppusuoralla kaiken aloittanut West End Girls saa kuitenkin uskollisen, oikeaoppisesti niukan kasaritulkinnan.

Pet Shop Boys: Dreamworld, sunnuntai 7.7. klo 21.00, TV2

Lue myös: Kun Suomessa tanssittiin Tapani Kansaa, Yhdysvalloissa syntyi disko – Diskon aikakausi -dokumenttisarja kertoo kiehtovan historian alusta loppuun

X