Ääriajattelijat -dokumentissa brittitoimittaja Stace Dooley tutustuu abortinvastaisen järjestön toimintaan

Jaa kaverilleTilaa Seura
Stacey Dooley
© Melody Ruiz / Yle

Aktivisti Jeff Whiten johtama Survivors on yhdysvaltalainen yli 30 vuotta toiminut abortinvastainen järjestö. Kaksiosaisessa dokumentissa seurataan, kun toisinajatteleva brittitoimittaja Stace Dooley (kuvassa) tutustuu sen toimintaan.

Toimittajan kanssa samalla leirillä koulutetaan 11-24-vuotiaita lapsia ja nuoria. Missä määrin ohjelma – kuolleiden sikiöiden haikeat hautajaismuistelot ja karut valokuvat, usko absoluuttiseen totuuteen ja psykologisesti kauaskatseiset opastukset – lähestyy toimintaa, jota kutsutaan aivopesuksi?

Dooley ei halua kantaa järjestön kylttiä osallistuessaan abortinvastustajien riveissä katumielenosoitukseen, vaikka sitäkin häneltä vielä vaadittaisiin, muistuttaa White.

Kohtaamiset toisinajattelijoiden kanssa voivat olla kiihkeitä, joskus väkivaltaisiakin, mutta myös rauhanomaiset keskustelut herättävät närää joissakuissa ehdottomuutta vaativissa Survivors-aktivisteissa. Jos ja kun ristiriidat kaipaavat eri kantojen vuoropuhelua, niin Dooley kuuntelee ja keskustelee.

Stacey Dooley: Ääriajattelijat, su 7.7. klo 22.30 Tv2 

X