Aatos ja Amine -dokkarin pojat pohtivat jumaluutta ja elämän tarkoitusta

Aatos ja Amine
Kahdesta eri kulttuurista tulevan lapsen ystävyys ajautuu kriisiin terrori-iskujen jälkeen. © Yle Kuvapalvelu
Aatos ja Amine (2019) seuraa brysseliläisessä lähiössä asuvaa kuusivuotiasta suomalaischileläistä poikaa sekä hänen muslimikulttuurista parasta ystäväänsä.

Ylen Dokkarifestivaali poimi ohjelmistoonsa 19 tuoretta dokumenttielokuvaa eri puolilta maailmaa, yksi niistä on dokumentti Aatos ja Amine (2019). Dokumenttielokuvista kuusi nähdään myös perinteisinä televisioesityksinä, ja koko joukko löytyy Areenasta. Tarjolla on myös jonkinlaista, ei ehkä niinkään taustoittavaa, vaan elämyksiin ja itsepohdintaan johdattavaa oheismateriaalia.

Julkisuudessa ilmeisen selventämättömäksi jätetyn uuskäytäntönsä mukaan Yle on valinnut neljä pelkillä etunimillään esittäytyvää dokkarifania, jotka esikatselivat tarjonnan, esittelevät suosikkejaan ja houkuttelevat Ylen sosiaaliseen mediaan.

Televisiossa Dokkarifestivaali käynnistyy todellisella helmellä. Reetta Huhtasen monikielikylpynä poreileva, palkittu dokumentti seuraa brysseliläisessä lähiössä asuvaa kuusivuotiasta suomalaischileläistä poikaa sekä hänen muslimikulttuurista parasta ystäväänsä. He pohtivat leikkiensä lomassa luontevasti uskojaan ja kasvatustaan. Lasten maailman monikulttuurinen harmonia säröytyy terrori-iskujen myötä, mutta kasvu jatkuu.

Aatos ja Amine, ke 15.4. klo 20.02 Yle Teema & fem

Lue myös: Hulluna rakkaudesta -ohjelmassa toimittaja Risto Kuusisto pohtii, mitä rakkaus on