Adam & Eva -ohjelmassa käsitellään moraalia, uskottomuutta, rangaistuksia ja aborttia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Adam & Eva
© YLE KUVAPALVELU

Tanskalainen kahdeksanosainen ohjelmasarja Adam & Eva asettaa vastakkain kaksi erilaisen maailmankatsomuksen omaavaa ihmistä. Historioitsija Adam Holm on vapaamielinen ateisti ja filosofi Eva Selsing konservatiivinen kristitty. He käsittelevät erilaisia moraalisia ongelmia esimerkkihenkilöiden kautta ja väittelevät sitten aiheesta. Peruskysymyksenä on se, onko nykymaailma jo liiankin vapaamielinen ja kristillisistä hyveistä irrottautunut.

Jaksoissa käsitellään muun muassa uskottomuutta, rangaistuksia ja aborttia. Ensimmäisessä jaksossa keskustellaan parinvaihtoklubilla käyvän perheenisän ja uskottomuudesta suhteessaan kärsineen naisen kanssa.

Alle puolen tunnin jaksoissa nostetaan esiin kiintoisia näkökantoja nykypäivän todellisuuden ja kristinuskon moraalikäsitysten väliltä, mutta niihin ei ehditä paljonkaan paneutua. Usein esimerkkitapaukset vain vahvistavat Adamin ja Evan omia mielipiteitä.

Katsoja tulee ajatelleeksi, että onkohan tämä nyt kuitenkin enemmän kevyttä asiaviihdettä kuin varsinaista painavaa asiaa.

Adam & Eva, ti 29.1. klo 18.30 Yle Teema & Fem

X