Aikuisen naisen joulukalenteri: perheenäiti viettää koko joulukuun ylikierroksilla

Jaa artikkeliTilaa Seura
Läheiset pitävät Marian traditioita ylimitoitettuna vouhotuksena
Läheiset pitävät Marian traditioita ylimitoitettuna vouhotuksena. © Harri Halonen / Yle kuvapalvelu
Mari Perankoski näyttelee pääroolia viime joulukuulta uusittavassa komediasarjassa, joka yrittää viestittää joulun tulevan vähän vähemmälläkin hössöttämisellä.

Tällä kertaa joulukalenterin muotoon tehty sarja Aikuisen naisen joulukalenteri nähdään viikon välein esitettävinä kahdeksan jakson paketteina.

”Täydellisen joulun rakentaminen on kuin synnytys. Vuodessa ehtii unohtaa, mikä valtava puserrus se on, ja sitten sitä lähtee taas täysillä tulta päin”, Mari Perankoski vertaa.

Viisikymppinen perheenäiti Maria viettää koko joulukuun ylikierroksilla. Marian tarkasti kalenteroidut tunnelmoinnit vyöryvät hänen perheensä yli, vaikka tytär pyörittelee silmiään ja mies kaipaa enemmän laatuaikaa vaimonsa kanssa kuin tonttuovia.

”Marialla ei ole mitään ulkoisia paineita täydellisen joulun laittamseen, vaan hän ajaa itse itsensä jouluhulluuteen. Läheiset pitävät Marian traditioita ylimitoitettuna vouhotuksena”, kuvailee Perankoski.

Perankosken mielestä komiikka syntyy siitä, kuinka ylimitoitettua ja jääräpäistä Marian jouluhurahdus on. Pohjalla on monesta kodista tuttu tositarina. Yksi perheenjäsen riehuu hampaat irvessä joulustressissä ja hokee, että aattona sitten rentoudutaan, ihanasti yhdessä.

Aikuisen naisen joulukalenteri, to 5.12. klo 19.00 Tv1

Lue myös: Aikuisen naisen joulukalenteri: ”Sarja on oikeastaan käsky katsojille: lopeta stressaaminen ja tee joulu sydämeesi!”

X