Air Force One: Presidentin lentävä linnoitus – Dokumentti herkuttelee insinööritaidon yksityiskohdilla

Jaa artikkeliTilaa Seura
Air Force One
Air Force One on Yhdysvaltain presidentin lentävä Valkoinen talo. © National Geographic
Air Force One on aina ollut insinööritaitojen ihme, mutta nyt huipputurvallinen taivaalla matkaava komentokeskus joutuu mullistavaan remonttiin.

Valkoinen talo on Yhdysvaltojen presidentin tärkein paikka. Seuraavana tuleekin sitten hänen henkilökohtainen lentokoneensa Air Force One. Kyseinen kulkupeli määritellään osuvasti ilmassa olevaksi Valkoiseksi taloksi.

Lentokone on kuitenkin läpikäymässä suurta remonttia, jossa se pyritään muuttamaan paremmin nykyaikaisia vaatimuksia vastaavaksi. Presidentin lentävä linnoitus on insinööritaidon yksityiskohdilla herkutteleva dokumentti, joka esittelee mukaansatempaavalla otteella tulevaa muutosprosessia.

Teknologia hiotaan huippuunsa, turvallisuuteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Keittiötilat laajenevat ja sairasosastollakin kyetään jatkossa tekemään peräti pieniä kirurgisia toimenpiteitä. Yleisilme kuitenkin muutetaan persoonattomaksi mustanharmaaksi toimistolookiksi.

Presidentitkin, kuten Trump, Obama, Reagan ja kummatkin Bushit vilahtelevat kuvissa. Kukaan heistä ei kuitenkaan varasta pääroolia, sillä se on varattu itse lentokoneelle.

Air Force One: Presidentin lentävä linnoitus, sunnuntai 1.8. klo  22.00, National geographic 

Lue myös: Näin USA kiinnostui suomalaisten ufohavainnoista kylmän sodan aikana – Osa idän taivaalla nähdyistä ilmiöistä jäi mysteereiksi

X