Angry Birds – Miten alun perin kovin lempeistä linnuista tuli niin hirveän vihaisia?

Jaa kaverilleTilaa Seura
Angry Birds
Stressaantunut punainen lintu Red oppii vihaamaan lintujen saarelle sikailemaan saapuvia vihreitä possuja. © Courtesy of Sony Pictures / 2016 CTMG

Suosittuun tietokonepeliin perustuva amerikkalaissuomalainen animaatio kertoo, miten alun perin niin kovin lempeistä linnuista tuli niin hirveän vihaisia. Kaikki alkaa siitä, kun petolliset vihreät possut purjehtivat heidän saarelleen ja varastavat heidän munansa. Tämä saa linnut muuttumaan suvakeista kostajiksi.

Elokuvan tilannekomiikka on suorastaan hykerryttävän hauskaa, ja hahmot ovat sinänsä varsin viehättäviä ilmestyksiä. Herkullisin kaikista on tuuheakulmakarvainen Red, suoranainen närkästyksen perikuva, jota Riku Nieminen oivallisesti ääninäyttelee. Kunnianhimoisesti toteutettu animointikin tuo hahmojen yksityiskohtaiset piirteet veikeästi esille.

Varsinainen ongelma on itse tarinassa. Se suorastaan huokuu nykyeurooppalaista oikeistopopulistista maailmankuvaa. Muukalaiset ovat yksiselitteinen uhka, ja ongelmia ei ratkaista suvaitsevaisuudella vaan vihalla. Joko tekijät ovat kaiken tämän puolestapuhujia tai sitten he ovat eläneet täydellisessä kuplassa.

Angry Birds, la 8.6. klo 19.30 Nelonen

X