Anoppi vainoaa! Komediasarja Ei haukku haavaa tee on toimivaa tilannekomediaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Hannele Lauri komediasarjassa Ei haukku haavaa tee.
Hannele Lauri komediasarjassa Ei haukku haavaa tee. © Elisa viihde
Ei haukku haavaa tee -sarjan dynamiikka rakentuu Heikkilän ja Laurin välisen kemian varaan. Osaavat komediennet revittelevät kumpikin omia vahvuuksiaan hyödyntäen.

Elisa Viihde jatkaa laadukkaiden kotimaisten sarjojen tekemistä tasaisella tahdilla. Alkuvuonna ilmestyivät Kalifornian kommando ja Ohutta yläpilveä -sarjat, ja torstaina 7.5. palveluun ilmestyy komediasarja Ei haukku haavaa tee. Hannele Lauri

Tarina alkaa siitä, kun Hannele Laurin näyttelemä oopperadiiva Anna kuolee juuri ennen kuin hänen olisi ollut tarkoitus muuttaa poikansa Tonin (Jarkko Lahti) perheeseen. Pirjo Heikkilän näyttelemällä miniällä Marialla on aina ollut haastava suhde itsetietoiseen anoppiinsa, joten tämän kuolema ei varsinaisesti Mariaa haittaa. Siksi tunnelmat kiristyvätkin, kun anoppi palaa perheeseen löytökoiran sieluna, jonka vain Maria näkee ja kuulee. Elämänohjeita on taas tarjolla.

Laurin itsetietoinen jyrääminen kohtaa Heikkilän äkkiväärän huumorin. Jarkko Lahti toimii vahvojen naisten heijastuspintana äitinsä nahjukseksi kasvattamana poikana ja lapsekkaasti touhottavana puolisona. Perheen teinilapsia näyttelevät Milo Snellman ja Kanerva Paunio ovat mainioita.

Sarjan pääkäsikirjoittaja on Moskovasta kotoisin oleva ja Suomessa asuva Elena Tarashchanskaya. Hän on toiminut suursuosion saavuttaneen Pulmuset-sarjan venäläisversion pääkäsikirjoittajana. Pulmusten tematiikkaa löytyy tästäkin tiukkojen naisten sarjasta. Osaavalla ryhmällä pysyy kokonaisuus hyvin hallussa, ja tuloksena nähdään toimivaa tilannekomediaa.

Ei haukku haavaa tee, to 7.5. Elisa Viihde

Lue myös: Viikon nettitärpit: Podcasteja kostosta, rikosdraamaa ja dokumentti elinkautiseen tuomitun armahduksesta

X