Arktiset vedet -sarja kertoo rehdisti kalastuksesta viileillä vesillä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Arktiset vedet
© Aki Mikkola
Juhani Henriksson aloitti jo peräti kymmenennen tuotantokauden Arktisista vesistä ilman sen valtaisampaa huomiota. Mutta mikä voisi itsessään olla tekijöille mukavampaa kuin jatkuvuus hymyhuulin tehdylle sarjalle, jossa kalastetaan kylmissä vesistöissä.

Sarja on seikkaillut niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Urheiluohjelmista tunnetuin Juhani Henriksson asuu nykyään Rovaniemellä.

Kymppikauden alkajaisiksi Juhani Henriksson ajaa Inariin pokatakseen peittelemättömät kiitokset ja mainokset maan laajimmalle kunnalle, mistä sarja alun perin käynnistyi. Ampumajärvestä nousee pilkillä upeita ahvenia kalastusekspertti Ari Savikon seurassa. Seuraavaksi pilkitään järvellä, josta saa harjuksia.

Arktiset vedet on siinä mielessä todella rehti sarja, että se ei väitä yrittävänsäkään muuta kuin näyttää, kuinka hauskaa on kalastus uljaissa paikoissa hyvässä sakissa. Tuoreen kauden kaksi ensimmäistä jaksoa nähdään maistipaloina Kutosella. Koko kausi on tässä vaiheessa katsottavissa vain Discovery+ -palvelussa.

Arktiset vedet, pe 5.11. klo. 19.00, Kutonen

X