BBC-sarja Syyttäjän todistaja olisi saanut Agatha Christien vetämään teeleivän väärään kurkkuun

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kolmena peräkkäisenä päivänä esitettävässä Agatha Christie -tulkinnassa näyttelevät Kim Cattrall, Andrea Riseborough, Toby Jones, Billy Howle ja Monica Dolan. © MTV oy

Vuonna 1957 Billy Wilder teki tyylikkään elokuvaversion Agatha Christien novellista ja oikeussalinäytelmästä Syyttäjän todistaja. Sarah Phelpsin käsikirjoittamassa ja Julian Jarroldin 2016 ohjaamassa kolmiosaisessa BBC:n sarjassa ei ole jälkeäkään Wilderin eleganssista. Tai suoraan Wilderin versioon perustuvasta vuoden 1982 tv-elokuvasta.

Tarina rikkaan naisen murhasta syytetystä köyhästä ensimmäisen maailmansodan veteraanista Leonard Volesta (Billy Howle) tihkuu 1920-luvun luokkaristiriitaisen Lontoon köyhyyttä, tuskaa ja ahdistusta. Tyyli on silkkaa rouheaa naturalismia, jonka nähdessään Agatha-täti olisi kyllä vetänyt teeleivän väärään kurkkuun. Mutta sarjan karuus ja todellisen tuntuiset ihmiskuvat vetävät kyllä mukaansa. Toby Jones on erinomainen Leonardin yhtä kärsivänä puolustusasianajajana, samoin Andrea Riseborough itävaltalaisena varieteetanssijana, joka on syytetyn avovaimo.

Agatha Christie: Syyttäjän todistaja, ma 25.12. klo 21.15 MTV3

X