Benedict Cumberbatch ihastuttaa Uusi Sherlock -sarjan erikoisjakson pääroolissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Yle Kuvapalvelu

Uuden Sherlockin ystäviä hemmotellaan erikoisjakson uusinnalla. Vaikka Sir Arthur Conan Doylen keksimä etsivähahmo Sherlock Holmes on sarjan alusta lähtien seikkaillut modernissa miljöössä, nyt hänet palautetaan hetkellisesti juurilleen, 1800-luvun Lontooseen.

Karmiva morsian yhdistelee kauhuelementtejä ja etsivätarinaa. Mysteerin keskiössä on morsiuspukuinen nainen, jonka on nähty ammuskelevan Lontoon kadulla käveleviä ohikulkijoita. Sitten tapahtumat saavat lisää outoja käänteitä. Poliisi on ymmällään, joten asiaa selvittämään tarvitaan Sherlock Holmes ja tohtori Watson.

Sarjan humoristinen pohjavire ja tutun parivaljakon naljailu ovat edelleen tallella. Holmesia vimmaisesti esittävän Benedict Cumberbatchin kiharat hiukset on tällä kertaa suittu siististi taakse, ja hänen uskollisen apurinsa Watsonin (Martin Freeman) naamaa koristavat näyttävät viikset. Sujuvasti kulkevassa tarinassa vilahtelee myös ilahduttavan monia edellisistä jaksoista tuttuja naamoja, tosin hekin vähän erilaisina kuin ennen, mikä saa ainakin fanit hykertelemään.

Uusi Sherlock: The Abominable Bride, 2.8, klo 22.00, TV2

 

X