Biokon apinat -dokumentin pääosassa on Afrikan uhanalaisin apinalaji drilli

Biokon apinat-dokumentissa ollaan kaukana kaupungeista, tiheässä sademetsässä ja meren tyrskyissä, tuliperäisella saarella Guineanlahdella.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Avara luonto: Biokon apinat.

Biokon apinat-dokumentissa ollaan kaukana kaupungeista, tiheässä sademetsässä ja meren tyrskyissä, tuliperäisella saarella Guineanlahdella.
Teksti: Anu Räsänen

Biokon apinat -dokumentissa matkataan tuliperäiselle saarelle Guineanlahdella. Bioko kuuluu Päiväntasaajan Guinealle, jonka pääkaupunki Malabo sijaitsee saarella.

Siihen voi aina luottaa, että Avara luonto -dokumentit tarjoilevat henkeäsalpaavan upeita luontokuvia ja vähän jännittäviä tilanteita, joissa jonkun poikanen joutuu hetkeksi eroon emostaan. Parhaimmillaan sarjan dokumentit myös muistuttavat luonnon monimuotoisuudesta, jota ihmiskunta omalla toiminnallaan uhkaa.

Biokon apinat –dokumentin pääosassa on Afrikan uhanalaisin apinalaji drilli, jota metsähakkuut ja metsästys uhkaavat. Sivuosassa vilahtavat niin ikään uhanalaiset mustagueretsat, jotka eivät selviydy hakkuiden jälkeen kasvaneissa uusissa metsissä.

Drilli- ja mustagueretsa-apinoiden lisäksi maapallon eläinlajien runsaudesta muistuttavat esimerkiksi afrikankarkko-lepakot, oliiviselkämedestäjä-linnut, ja tokko-kalat, jotka kiipeilevät imukuppien avulla kallioilla.

Avara luonto: Biokon apinat, la 12.12. klo 18.45 Tv1

Lue myös: Matsalun hirvet -dokumentti seuraa hirvien elämää perinteisen kaavan mukaan

X