Bond-tytön rooli määritteli pitkään tuoreen Harry Wild -rikosdraaman tähden Jane Seymorin uraa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jane Seymour
Harriet Wild löytää uuden kutsumuksen etsivänä, kun törmää poliisipoikansa muistiinpanoihin murhatapauksesta. © Bernard Walsh/Zoe Productions DAC/AcornTV
Harriet "Harry" Wild on eläkkeelle vastikään jäänyt englannin kielen professori, joka alkaa ratkoa rikoksia poliisipoikansa harmiksi.

Harry Wild -sarjan tähti Jane Seymour kuvailee Guardianissa sarjan tyylilajia kevyeksi rikosdraamaksi. Luvassa ei siis ole rankkaa väkivaltaa eikä pimeitä öisiä kujia. Rikoksia tutkii leppoisasti Seymourin näyttelemä amatöörietsivä, eläkkeelle jäänyt professori Harriet ”Harry” Wild.

Seymourin ensimmäinen suuri valkokangasrooli oli Bond-seikkailussa Elä ja anna toisten kuolla. Hän puhuu hyvin kriittisesti tästä elokuvasta, jonka arvomaailma näyttäytyy auttamattoman vanhanaikaisena.

”Sellaista elokuvaa ei ikinä tehtäisi tänä päivänä. Minä näyttelin neitsyttä, joka juoksi puolialastomana kolme askelta asetta heiluttelevan miehen perässä”, Seymour muistelee.

Rooli Bond-tyttönä myös määritteli pitkään Seymourin uraa. Tie nousi pystyyn, kun hän koetti hakeutua vakaviin rooleihin elokuvissa ja teatterissa.

Jane Seymour joutui nuorena myös tilanteeseen, jossa tuottaja tarjosi hänelle roolia seksiä vastaan.

”En koskaan suostunut sellaiseen. Kukaties olisin sitä kautta saanut paremman uran”, Seymour hymähtää Guardianin haastattelussa.

”Mutta tuollaisia asetelmia on muuallakin kuin Hollywoodissa, kaikkialla, missä miehillä on valtaa naisiin.”

Harry Wild, sunnuntai 19.6. klo 22.35, MTV3

X