Brittireportteri Ramita Navai käsittelee rauhanturvatehtävissä toimineiden sotilaiden sekaantumista konfliktialueiden lapsiin ja nuoriin

Jaa kaverilleTilaa Seura
Rauhanturvaajien seksiskandaali
© YLE KUVAPALVELU

Iranilaissyntyinen brittireportteri Ramita Navai pyrkii suoraan pistämään vauhtia rattaisiin YK:n menettelyissä pesivän järkyttävän ongelman hoitamiseksi. Rauhanturvaajien seksiskandaali (2018) käsittelee aihetta, joka on hämmentävä kuin pedofiilipapit. Konfliktin ratkaisijat ostamassa seksiä ja raiskaamassa itse.

YK:n rauhanturvatehtävissä toimineet sotilaat eri maista ovat kajonneet alaikäisiin nuoriin ja lapsiin, mutta rangaistukset ovat jääneet vähiin. Viisitoista vuotta sitten julkistetun ensimmäisen asiaa koskevan raportin jälkeenkin vain yksi ranskalainen YK-sotilas, Didier Bourguet, on saanut vankilatuomion tekemisistään Kongossa. Tapauksia on kirjattu raportin jälkeen yli 1700.

Navai nostaa Afrikassa tietoisesti tuoreimpia tapauksia ja uhreja kuvaan, jotta YK tekisi todella jotain – vaikkei järjestö itse saa jakaa juridisia rangaistuksia. Se on osa hankaluutta.

Ulkolinja: Rauhanturvaajien seksiskandaali, to 24.1. klo 22.05 Tv1

X