Bros oli 1980-luvulla yksi maailman suosituimmista bändeistä – Menestystä seurasi täystuho

Jaa artikkeliTilaa Seura
Matt ja Luke Goss
© Yle kuvapalvelu

Tätä dokumenttia katsoessaan ei oikein tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Esittelytekstissä ohjelmaa verrataan kaikkien rockelokuvaparodioiden äitiin Spinal Tapiin, ja onhan Bros-yhtyeen paluukeikoista kertovan dokumentin mahtipontisuus toki hupaisaa.

Bros oli yksi 80-luvun muutaman hitin ihmeistä, poikabändi ennen poikabändien aikakautta. Kaksoset Matt ja Luke Goss muistelevat laveasti aiheuttamaansa teinihysteriaa ja pahoittelevat sitä, etteivät ole koskaan saanet kunniaa kapinallisuudestaan. Se jää arvailujen varaan, millaista kapinaa kevyttä poppia soittanut listahittiyhtye edusti.

Kovin hyvin omintunnoin dokumentille ei kuitenkaan pysty nauramaan. Siinä on jotain yiltsepääsemättömän traagista, kuinka tiukasti veljekset ovat suosionsa päiviin jumittuneet. Eikä sekään ole mitenkään hilpeää katsottavaa, kun 25 vuotta mykkäkoulua pitänyt kaksikko alkaa huutaa toisilleen heti ensimmäisissä bändiharjoituksissa. Totuuden nimissä dokumentin suurin ongelma on kuitenkin se, että se on aivan liian pitkä ja siksi aika tylsä.

Bros: After the Screaming Stops, la 2.11. klo 20.00 Yle Teema & Fem

X