C. S. Lewis – Mies Narnia-fantasiakirjojen takana

C. S. Lewis – Mies kirjojen takana on pikemminkin haastattelukooste kuin dokumentti Clive Staples Lewisin elämästä ja urasta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

C. S. Lewis – Mies kirjojen takana.

C. S. Lewis – Mies kirjojen takana on pikemminkin haastattelukooste kuin dokumentti Clive Staples Lewisin elämästä ja urasta.
Teksti: Anu Räsänen

Belfastissa 1898 syntynyt Clive Staples Lewis (kuvassa) tunnetaan parhaiten Narnia-fantasiakirjasarjastaan. Romantikot muistavat hyvin myös Richard Attenborough’n vuoden 1993 elokuvan Varjojen maat, jossa Anthony Hopkins ja Debra Winger näyttelivät Lewisin ja amerikkalaisen runoilijan Joy Greshamin rakkaustarinan.

Sekin on yleisesti tiedossa, että Lewis oli vahvasti uskonnonvastainen, kunnes kääntyi kristityksi tutustuttuaan Oxfordin yliopistossa J.R.R. Tolkieniin ja muihin vakaasti uskoviin ihmisiin. Ja juuri tähän puoleen hänen elämästään keskittyy dokumentti C. S. Lewis – Mies kirjojen takana.

Tai tarkkaan ottaen ohjelma on pikemminkin haastattelukooste kuin dokumentti. Puhuvien päiden kavalkadi kertoo vuolain sanankääntein, että Lewisin nerokkuus kirjailijana ja ajattelijana pohjautui nimenomaan hänen kristilliseen vakaumukseensa. Tämä on toki ymmärrettävää, sillä ohjelman on tuottanut Asbury-yliopisto, joka lupaa nettisivullaan tarjota akateemista huippuosaamista ja hengellistä elinvoimaa.

C. S. Lewis – Mies kirjojen takana, su 13.12. klo 19.00 AlfaTV

Lue myös: Venäjän viimeiset keisarinnat kuvaa matkaa Preussin prinsessa Charlotten jalanjäljissä

X