Camilla Plum ja yrttimaan aarteet: Vinkkejä ja apua puutarhanhoidon vasta-alkajallekin

Jaa artikkeli
Camilla Plum ja yrttimaan aarteet
Sarjan aluksi Camilla Plum näyttää, kuinka yrttimaan saa aikaan vähällä vaivalla. © Egon Rix / Yle
Camilla Plum ja yrttimaan aarteet -sarjaa on kiva ja viihdyttävä katsoa, vaikka ei ymmärtäisi kasvien kasvatuksesta mitään.

Tanskalaisessa Camilla Plumissa ja hänen pohjoisen naapurimaansa Tina Nodrströmissä on jotain perustavanlaatuisesti samaa. Sen lisäksi, että molemmat ovat tv-kokkeja, Plumin yrttienkasvatussarjasta Camilla Plum ja yrttimaan aarteet välittyy samankaltainen tunnelma kuin Nordströmin rempseistä keittiöpuuhista.

Plum istuttaa yrttejä hauskasti jutustellen ja aurinko paistaa kivasti. Hänen vinkeistään ja asenteestaan on varmasti oikeasti hyötyä ihmisille, jotka ovat jo valmiiksi edes vähän perehtyneitä kotipuutarhurointiin. Mutta jos Plumin neuvot ovat ensi kosketus lajiin, saa niiden pohjalta takapihalleen kuolleiden kasvien hautausmaan yhtä varmasti kuin katastrofialueen keittiöönsä käyttäessään Nordströmin ohjelmia kokkaamisen alkeiskurssina.

Toisaalta Plumilla on ryytimaalla seuranaan kokonainen avustajien armeija. Ehkä kokematonkin kotipuutarhuri voi ottaa ohjelmasta opikseen sen, että aina kannattaa kutsua ihmiset talkoisiin.

Camilla Plum ja yrttimaan aarteet, pe 27.3. klo 17.25 Yle Teema & fem

Lue myös: Ruotsalaisen Puutarhakausi -ohjelman uudella kaudella Pernilla Månsson Colt ottaa vuoden puutarhahaasteen vastaan

X