Christine Keelerin tapaus perkaa poliittista lähihistoriaa naisnäkökulmasta

Christine Keelerin tapaus, kuvassa Sophie Cookson.
Christine Keelerin tapaus, kuvassa Sophie Cookson. © Yle kuvapalvelu
Naisen asema, sukupuolten roolit, seksuaalisuuden ilmenemismuodot ja etnisyys kietoutuvat kiehtovaksi vyyhdiksi sarjassa Christine Keelerin tapaus.

Christine Keelerin tapaus perustuu niin kutsuttuun Profumo-skandaaliin. Kyseessä oli kylmän sodan aikana tapahtunut selkkaus, jossa yhdistyivät vakoilu ja seksi. Sarjassa Sophie Cooksonin (kuvassa) esittämä nimihenkilö ajautuu suhteeseen niin Britannian sotaministerin kuin Neuvostoliiton laivastoattasean kanssa.

Britannian historiassa on ollut useita poliittisia skandaaleja, ja ne tuntuvat nyt kiinnostavan televisiontekijöitä. Toissaviikolla pyörähti uusintakierrokselle liberaalipoliitikko Jeremy Thorpen edesottamuksista kertonut hirtehinen Perienglantilainen skandaali.

Aloitusjakso antaa lupauksen BBC -laadusta. Sujuvasti toimiva takaumarakenne avaa tematiikkaa moneen suuntaan. Naisen asema, sukupuolten roolit, seksuaalisuuden ilmenemismuodot ja etnisyys kietoutuvat kiehtovaksi vyyhdiksi, jota lähdetään setvimään kuuden jakson verran. Samalla tavalla kuin aiemmin kesällä startannut Kuuluttaja myös tämä sarja perkaa lähihistoriaa kiinnostavasti naisnäkökulmasta.

Christine Keelerin tapaus, su 2.8. klo 21.45 Tv1

Lue myös: Perienglantilainen skandaali – Tragikoomisen sarjan tyylilajissa yhdistyvät musta komedia ja veijariseikkailu