Council of Dads: Isäjoukko leskiperheen tukena

Jaa artikkeliTilaa Seura
Council of Dads
Council of Dads. © Quantrell Colbert/NBC/Yle kuvapalvelu 
Council of Dads on ehkä asetelmallinen ja osoittelevakin, mutta kuitenkin ihmisgalleriaansa ymmärryksellä ja viisaastikin eri näkökulmista katsova draama.

Sarjassa Council of Dads ravintoloitsijaisä kuolee aggressiiviseen syöpään, mutta haluaa turvata rakkaittensa tulevaisuuden. Hän nimeää kolme ystäväänsä kasvatusisien neuvostoksi, jonka tehtävä on auttaa lääkärileskeä ja kasvavia lapsia. Näistä nuorin on vielä vauva, ja seitsenvuotias syntyi tytön kehoon, mutta tietää itsensä pojaksi.

Varhaisteini kiinalaissyntyinen adoptiotytär jäljittää sukujuuriaan, ja murrosikäinen poika oireilee. Miehen vanhin, puoliksi afroamerikkalainen tytär menee naimisiin, mutta hänenkin syntytaustassaan piilee salaisuus.

Suru ja kuolema kohdataan lukemattomissa sarjoissa ja elokuvissa, mutta harvemmin menetyksen jälkeistä arkea ja siihen sopeutumista kuvataan pääasiana, monien henkilöiden ja suhteiden, teemojen ja jännitteiden temmellyskenttänä. Tässäkin mielessä amerikkalaissarja on lajissaan huomionarvoinen työ.

Liekö kuvaavaa, että se lopetettiin ensimmäisen kautensa jälkeen.

Council of Dads, ma 27.7. klo 22.00 Tv2

Lue myös: Elokuva-arvio: Daddys Home – Will Ferrell ja Mark Wahlberg kilpailevat lasten huomiosta

X