Dalgliesh-etsiväsarja on perusbrittiläistä luottotyötä

Jaa artikkeli
© Mtv
© Mtv
Roy Marsden esitti brittiläisen dekkaristin P. D. Jamesin luomaa rikosetsivää ja runoilijaa Adam Dalglieshia peräti 15 vuoden ajan useassa minisarjassa 1980–90-luvuilla.

Suomessakin sarjoista tuli suosittuja. Nyt Dalgliesh on taas tuotu televisioon, tällä kertaa Doctor Foster -sarjasta tutun Bertie Carvelin (kuvassa) hahmossa.

Ensimmäinen murhamysteeri perustuu 1971 ilmestyneeseen romaaniin Valepotilas. Dalgliesh tutkii murhia sairaanhoito-oppilaitoksessa, jonka opettajilla ja oppilailla tuntuu kaikilla olevan salaisuuksia.

Ensimmäiseksi murhataan hoitotoimenpiteen yhteydessä epäsuosittu sairaanhoitajakokelas, ja pian kuolema kolkuttaa toisenkin kerran. Lisäksi vanhassa rakennuksessa kerrotaan vielä kummittelevankin.

Aivan tuore sarja on perusbrittiläistä luottotyötä, joka ei poikkea kaltaisistaan sen paremmin keskiverron ylä- kuin alapuolellekaan. Hiukan pisti silmään se, että kun Marsden veti Dalglieshin roolin tyylillä ja arvokkaasti, Carvelilla tuntuu koko ajan olevan hieman huvittunut ilme päällä.

Dalgliesh, to 23.12. klo 21.00, MTV3

X