Dallas Buyers Club – Näyttelijä Matthew McConaughey tekee elämänsä roolin homoja pilkkaavana miesten miehenä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Dallas Buyers Club
Matthew McConaughey voitti roolista Oscarin. © ANNE MARIE FOX
Vuonna 1985 teksasilainen öykkäri sai kuulla sairastavansa aidsia. Mies ryhtyi ottamaan asioista selvää, ja alkoi tuoda Meksikosta halvempia aids-lääkkeitä.

Vuonna 1985 teksasilainen öykkäri, päihteitä ja rodeota harrastava, homoja pilkkaava miesten mies sai kuulla sairastavansa aidsia. Taudin tutkimukset ja hoito olivat vielä alkuvaiheissa, ja elinaikaa annettiin vain kuukausi. Mies ryhtyi ottamaan asioista selvää, ja alkoi tuoda Meksikosta halvempia aids-lääkkeitä, joita myi perustamansa kerhon jäsenille.

Tosipohjaisen, mutta vahvasti dramatisoidun tarinan ohjasi henkilökuvaukseksi Jean-Marc Valléé. Matthew McConaughey tekee pääosassa elämänsä roolin. Jared Leto näyttelee transsukupuolista liikekumppania. Molemmat voittivat suorituksistaan Oscarin.

Tarpeetonta tunteilua välttävä elokuva kantaa hyvin alkupuolensa, mutta kun viranomaiset puuttuvat toimintaan ja keskustellaan lääkefirmojen moraalista, pääsee kerronnallinen selkäranka lässähtämään.

Dallas Buyers Club, to 14.11. klo 21.00 Hero

Lue myös: Americanaa, Mark Twainia ja paksua Etelävaltioiden murretta – Matthew McConaughey loistaa Mud-elokuvassa romanttisen murhamiehen roolissa

X