Delhin kauneimmat kädet -draamasarjassa keski-ikäinen eronnut mies päättää repäistä ja lähteä Intiaan

Jaa artikkeliTilaa Seura
Göran Borgin elämä on surkeassa jamassa.
Göran Borgin elämä on surkeassa jamassa. © jan danielsson / yle kuvapalvelu
Göran Borgin suhde tyttäreen on vaikea, entinen vaimo ei lähde mielestä, ja lopuksi edessä ovat potkut tylsästä työstä. Silloin Göran päättää repäistä.

Puolisonsa perään haikailevista eronneista keski-ikäisistä miehistä on kyhäilty yksi jos toinenkin tarina. Samalla asialla oli myös ruotsalaiskirjailija Mikael Bergstrand, joka kirjoitti aiheesta romaanin Delhin kauneimmat kädet. Nyt kirja on päätynyt kolmiosaiseksi draamasarjaksi.

Pääosassa on Göran (Björn Kjellman), joka ei yhdeksän avioerovuoden jälkeenkään ole päässyt elämässään eteenpäin. Saatuaan (aiheesta) potkut töistä hän lähtee inhoamansa ystävänsä kanssa lomamatkalle Intiaan. Siellä sitten henkistytään ja löydetään uusi (nuori) ihastus.

Kerronta on yllätyksetöntä. Kulttuurien välisistä ristiriidoista keksitään vain vanhoja vitsejä. Koko jutun tarkoituksena on ilmeisesti osoittaa, että kyllä keski-ikäisellä länsimaalaisella miehelläkin on tunteet. Hän on herkkä olento, jolle muutaman kuukauden matka Intiaan on vähintä, mitä avioerosta selviämiseen tarvitaan.

Delhin kauneimmat kädet, pe 22.11. klo 18.30 Yle Teema & fem

Lue myös: Rakkautta vailla: Eroavat vanhemmat kohtaavat kriiseistään kaikkein kovimman

X