DeLorean-dokumentti ilahduttaa autointoilijoita ja Paluu tulevaisuuteen -elokuvan faneja

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Magnify Content Media Ltd / Yle
© Magnify Content Media Ltd / Yle
Paluu tulevaisuuteen -elokuvasarja (1985–1990) teki kahdesta tuotteesta ikonisia: elokuvissa aikakoneena toimineesta DeLorean-autosta ja päähenkilö Marty McFlyn käyttämästä Casio CA-53-W laskinkellosta. 

DeLorean-autoja oli kuvauksissa kolme, mutta vain yksi niistä oli koossa kuvausten päätyttyä. Sitä esiteltiin eri tilaisuuksissa sekä Universal Studiolla, kunnes se päätyi studion takapihalle vuosikausiksi – avaimet virtalukossa. Fanit veivät autosta osia ja eläimet tekivät siihen pesiään.

Lopulta elokuvasarjan toinen käsikirjoittaja ja tuottaja Bob Gale ja Universalilla luovana johtajana toiminut John Murdy palkkasivat restauraatioekspertti Joe Walserin tiimeineen kunnostamaan ikonisen auton.

Nyt se on jälleen nähtävillä Universalin studiolla, tällä kertaa suojassa lasikaapissa.

Steve Concotellin aiheesta tekemä dokumentti on amerikkalaiseen tapaan täynnä ylisanoja ja hehkutusta, mutta myös kuvausta siitä pikkutarkasta 11 kuukauden työstä, joka DeLoreanin kunnostamiseen meni.

Eniten dokumentista saavat irti Paluu tulevaisuuteen -elokuvasarjan ystävät sekä ne, jotka muutenkin katsovat televisiosta monenkirjavia autojenkunnostusohjelmia.

DeLorean: aikakoneen kunnostus, torstai 19.5. klo 19.40, TV2

X