Docventuresin teemana Black Lives Matter – rotuongelmien umpisolmu Yhdysvalloissa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Docventures: teemana Black Lives Matter.
Docventures: teemana Black Lives Matter. © Yle kuvapalvelu
Black Lives Matter -tapahtumat vyöryivät liikkeelle valkoihoisen poliisin ammuttua savukkeita varastaneen 18-vuotiaan mustan nuorukaisen Michael Brownin.

Docventuresin illat alkavat teemasta Black Lives Matter. Riku Rantala ja Tuomas Milonoff rakentavat keskustelun arvostetun Whose Streets? -elokuvan ympärille. Se on valmistunut 2017 ja kuvaa Fergusonista Missourista 2014 käynnistynyttä poliisiväkivallan ja rasismin vastaista aaltoa.

Tilanne oli täysin samantyyppinen kuin uudemmassa, nyt päällä olevassa protestiaallossa. Tapahtumat vyöryivät liikkeelle valkoihoisen poliisin ammuttua savukkeita varastaneen 18-vuotiaan mustan nuorukaisen Michael Brownin.

Keskustelunvetäjillä Rikulla ja Tunnalla tuskin on ratkaisuehdotuksia rotuongelmien umpisolmuun Yhdysvalloissa – mutta he tuovat vieraineen tärkeän suomalaisen kulman.

Studio- eli kellarivieraat ovat mielipideohjelmista tutut koreografi Sonya Lindfors, toimittaja Anu Partanen sekä toimittaja-dj Renaz Ebrahimi, mutta Suomen ei-valkoisten aktivismista kuultaneen myös ihan todellista uutta pinnan alta.

Docventures: teemana Black Lives Matter, ti 8.9. klo 21.00 Tv2

Lue myös: USA:n sairas terveydenhuolto – Miksi maailman kallein terveydenhuolto on retuperällä?

X