Dogman -jännärissä näyttelijät, miljööt ja vääjäämätön tulevan pelko purevat kirpeästi

Jaa artikkeliTilaa Seura
Dogman
Marcello (Marcello Fonte) trimmailee melkoisen kokoista koiraa. © NonStop Entertainment AB / Yle kuvapalvelu
Aiheeltaan Dogman on epämukava, sisällöltään myös väkivaltainen, ja siksikin ahdistava. Saa ollakin, elokuva sai innoituksensa tositapahtumista.

Matteo Garronen karu jännitysdraama Dogman virittyy kahden henkilön keskinäiselle jännitteelle.

Marcello (Marcello Fonte) on koiria kasvattava ja trimmaava mies. Kiltti ja pienikokoinen, hieman surkimuksen oloinen eronnut kaveri, joka tekee pientä huumekauppaa voidakseen rahoittaa rantaloman tyttärensä kanssa.

Simoncino (Edoardo Pesce) on yksinkertaisen oloinen jätti, entinen ammattinyrkkeilijä, joka käyttää raakaa voimaa ja uhkailua saadakseen tahtonsa lävitse. Pitäisikö hänet tapattaa, pohtivat paikalliset miehet neuvonpidossaan.

Marcello joutuu Simoncinon hyväksikäyttämäksi käsikassaraksi, jonka on tätä autettava, vaikka kaikesta seuraa vain ongelmia. Lopulta Daavidin täytyy kohdata terrorisoiva Goljatinsa.

Näyttelijät, miljööt ja vääjäämätön tulevan pelko purevat kirpeästi. Kuvatussa maailmassa on turha odottaa yhteisön tai viranomaisten apua.

Dogman, pe 17.1. klo 21.00 Yle Teema & Fem

Lue myös: Ilmiantaja -sarjassa kansainvälisen terrorisminvastaisen toiminnan tukijalka ovat ruohonjuuritason ilmiantajat

X