Dokumentaristi Louis Theroux palaa kohutun Tiger Kingin luo

Jaa artikkeliTilaa Seura
© Jack Rampling/Yle
© Jack Rampling/Yle
Louis Theroux palaa uudessa dokumentissaan tapaamaan Joe Maldonado-Passagea eli Joe Exoticia, jota hän haastatteli kymmenen vuotta sitten dokumenttiinsa America’s Most Dangerous Pets.

Joe Exotic nousi viime vuonna todelliseksi korona-ajan mediailmiöksi, kun Netflix teki hänestä dokumenttisarjan Tiger King. Louis Theroux kertoo pohtineensa jo ensi tapaamisella, että Exoticista riittäisi aihetta omaan dokumenttiin.

”Mietin, että onpa tässä erikoinen tapaus. Kaveri elää polyamorisessa homoseksuaalisessa suhteessa Oklahoman takamailla ja pitää 250 tiikerin eläintarhaa. Hänellä on pakkomielle Carole Baskinista ja talo täynnä aseita”, Theroux muistelee.

Exoticin ja eläinaktivisti Baskinin pitkällinen vihanpito johti lopulta siihen, että Exotic tuomittiin vankeuteen Baskinin murhan suunnittelusta.

Theroux kertoo löytävänsä Baskinin ja Exoticin tarinasta yllättävää yhtäläisyyttä Donald Trumpin ja Hilary Clintonin väliseen vastakkainasetteluun.

”Joe on röyhkeä mutta karismaattinen ja värikäs mies, jolla on hassu tukka ja joka pitää suurta ihmisjoukkoa oudolla tavalla otteessaan. Baskin taas on vastuullinen, korrekti ja ajattelevainen nainen, jota monet kutsuvat hurskastelevaksi ja ärsyttäväksi”, Theroux analysoi.

Theroux: Tähtäimessä Joe Exotic, ti 13.7. klo. 21.00, tv2

X