Dokumentissa kurkistetaan laulaja Dannyn uran vaiheisiin sekä yksityiselämään

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Laulaja Danny
© FRED OHERT/ OM-ARKISTO

Vuonna 1942 syntynyt Ilkka Lipsanen, taiteilijanimeltään Danny, oli nuorimies, joka ensimmäisten levytystensä – ja samantien hittiensä – myötä suhtautui laulajan uraansa päättäväisemmin ja kunnianhimoisemmin kuin moni aikalaiskollegansa.

Suurten ikäluokkien teini-idolista kehkeytyi pikavauhtia kotimaisen showbisneksen kehittäjä ja harvoja liikemiehiä. Ura jatkuu edelleen, huipentuen loppuvuoden mittavaan konserttisalikiertueeseen.

Dannyn uran tutut vaiheet on kerrottu monet kerrat ja kerrataan täyspitkässä dokumenttielokuvassa, jonka Sakari Saksa käsikirjoitti, kuvasi, tuotti ja ohjasi. Ohjelma etenee kronologisesti ja kovin mekaanisen oloisesti, onneksi rajaten haastateltavia, ynnä välttäen tarpeettomia ylisanoja ja numeroita.

Vaikka dokkarissa kurkistetaan Dannyn yksityisiinkin oloihin, ei se lopulta kerro henkilöstä mitään mitä ei hyvin tiedettäisi. Hänen taiteellisista ajatuksistaan tai suhtautumisestaan musiikkiin ei hiiskuta lain – kaikki on vain viihdebisnestä, ja ohjelma lopulta jopa mainoshenkistä imagon pönkittämistä. Miellyttävää faneille, mutta jopa turhauttavaa uteliaalle viihdekulttuurin ystävälle.

Danny, la 10.11. klo 21.29 Yle Teema & fem

X