Dokumentti Ferrante-huuma selvittää kirjailija Elena Ferranten salaisuutta

Jaa artikkeliTilaa Seura
© Yle
© Yle
Elena Ferranten kirjoista tehdyn minisarjan ensimmäinen tuotantokausi uusitaan Teemalla alkaen 27.7., minkä johdannoksi uusitaan myös kirjailijasta – tai hänen suosiostaan ja salaisuudestaan kertova dokumentti.

Elena Ferranten kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa kappaletta yli 40 kielellä, Suomessakin yli 150 000 kappaletta. Ensimmäinen Ferrante ilmestyi 1992, mutta valtaisaan suosioon hänet nosti toistaiseksi neliosainen Napoli-sarja (2012–15), joka kuvaa kahden pikkutyttöinä ystävystyneen napolilaisnaisen suhdetta, taustanaan Italian yhteiskunnalliset vaiheet 60-luvulta nykypäivään.

Elena Ferrante on taiteilijanimi, eikä kirjailija ole paljastanut todellista henkilöllisyyttään. Arvailuja on toki esitetty, mikä on johtanut myös lukijoiden suuttumukseen: säilyköön salaisuus!

Dokumentti joutuu pyörimään tämän kysymyksen ympärillä, vaikka pyrkiikin löytämään näkökulmaa sekä Ferranten taiteeseen että kartoittamaan suosion syntyä. Painavimmaksi sisällöksi nousee juuri teosten sisällön pohdinta.

Ferrante-huuma, pe 23.7. klo. 20.00/ teema&fem

X