Dokumentti Memory Games seuraa neljää aktiivista muistiurheilijaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kuvassa Yanjaa Wintersoul.
Kuvassa Yanjaa Wintersoul. © Yle Kuvapalvelu
Memory Games -dokumentin ohjaajat Janet Tobias ja Claus Wehlisch yrittävät luoda draamaa urheiluun, jota kamppaillaan pään sisällä.

Memory Games -dokumentti etenee sulavasti seurannan, henkilöhaastatteluiden ja historiaselityksen välillä. Mielen liikkeet kuvitetaan surrealistisilla animaatioilla.

World Memory Championship järjestettiin Jakartassa vuonna  2017. Suuri muistikilpailu näytti vauhdikkaalta kuin ylioppilaskokeet.

Sherlock-konna Charles Augustus Magnussenin näyttelijä Lars Mikkelsen selittää antiikin aikaisen tekniikan, muistin palatsit. Siinä abstrakti tieto muutetaan kuviksi, jotka sijoitetaan kuviteltuun rakennukseen.

Kisaajat esitetään sinnikkäinä mutta vähän traagisina. Ruotsalainen Talent-julkkis Yanjaa Wintersoul (kuvassa) kertoo, että muistitaidoista ei ole hyötyä ihmissuhteissa.

Amerikkalaismestari Nelson Dellisiä lajiin ovat johtaneet surulliset muistot isoäidistä. Koskettavat tarinat eivät tee korttipakan opettelusta kiehtovaa seurattavaa, ei vaikka muistipalatseja opetetaan jopa šerpalle vuoristokiipeillessä.

Memory Games, su 12.1. klo 21.45 Yle Teema & Fem

Lue myös: Miehiä ja poikia: Miehet purkavat tuntojaan ja taakkojaan, erehdyksiään ja tervehtymisiään

X