Dokumentti presidentti Mauno Koiviston perustamasta veteraanilentopallojoukkueesta

Jaa kaverilleTilaa Seura
Sikariporras – lentopallon ikinuoret
© Yle Kuvapalvelu 

Ville Lipiäisen pääosin ruotsinkielisessä dokumentissa Sikariporras – lentopallon ikinuoret puhutaan paljon presidentti Mauno Koivistosta, mikä on luontevaa, sillä Koivisto oli yksi 1970 aloittaneen ikämiessarjan lentopallojoukkueen perustajista. Lähes yhtä paljon on esillä myös Jaakko Estola (kuvassa), vuonna 2018 100-vuotta täyttänyt sotaveteraani, joka kuvausten aikaan oli todennäköisesti maailman vanhin lentopalloilija.

Sympaattinen, hieman kotikutoinen dokumentti esittelee Sikariporrasta kuntoilun tärkeyden esille tuojana sekä jäsenilleen merkittävänä yhteisöllisenä tekijänä. Lipiäinen seuraa Sikariportaan osallistumista lentopalloturnauksiin eri puolilla Suomea sekä myös Estolan ajokortin uusimisprosessia.

Sikariportaan ainoa elossa oleva perustajajäsen Torsti Seppälä sanoo tuntevansa haikeutta tämän asemansa edessä. Moni on joukosta jo poistunut, muun muassa Koivisto, mutta Sikariporras jatkaa. Tiden går, vi består, kuten dokumentissa sanotaan.

Seppälä kokosi joukkueen vaiheista myös leikekirjan, joka Koiviston kuollessa oli viittä vaille valmis, mutta siitä ei dokumentissa puhuta mitään.

Sikariporras – lentopallon ikinuoret, ma 16.9. klo 20.31 Yle Teema & Fem 

X