Dokumenttiprojekti: Colombia in My Arms palkittiin parhaana pohjoismaisena dokumenttina

Jaa kaverilleTilaa Seura
Pohjoismais-ranskalaisella rahoituksella toteutettu suomalaisdokumentti Colombia in My Arms sai ensi-iltansa alkuvuodesta.
Pohjoismais-ranskalaisella rahoituksella toteutettu suomalaisdokumentti Colombia in My Arms sai ensi-iltansa alkuvuodesta. © Yle kuvapalvelu
Dokumenttiprojektissa Colombia in My Arms Kolumbian heiveröinen rauhanprosessi ottaa ensiaskeliaan kun Ernesto tuhansien muiden Farc-sissien tavoin luopuu aseestaan ja yrittää taistella sanan voimalla paremman tulevaisuuden puolesta. 

Dokumenttiprojektin Colombia in My Arms nimen ”in my arms” on sanaleikki, jossa yhdistyvät ”käsissäni” ja ”aseissani”. Kolumbialaisen rauhansopimuksen solmiminen tarkoittaa, että sissiliike Farc taistelisi poliittisella tahdolla, ei kivääreillä.

Parlamentaarinen valta maassa on jakautunut muutamille suvuille. Vanhojen hallitsijoiden jälkeläinen ylpeilee pienessä humalassa, kuinka maa on rakennettu alistajille ja alistetuille.

Ohjaajilla on kitkerä aihe hallussaan. Jenni Kivistö tarkasteli esikoiselokuvassaan Maa sisälläni (2016) Kolumbian ja Venezuelan alkuperäiskansaa henkilökohtaisesta näkökulmasta. Toinen ohjaaja Jussi Rastas on kokenut konfliktialueiden kuvaaja, jolla on kyky tallentaa ihmiset tupakanhenkosen läheltä. He onnistuvat välittämään eri puolten epämukavat tunteet, kun lupaus muutoksesta väsyttää. Vaivalla kuvattu elokuva sysää pohtimaan vaalien vaikeutta.

Pohjoismais-ranskalaisella rahoituksella toteutettu suomalaisdokumentti sai ensi-iltansa alkuvuodesta ja se palkittiin parhaana pohjoismaisena dokumenttina Göteborgin elokuvafestivaaleilla.

Dokumenttiprojekti: Colombia in My Arms, to 14.5. klo 19.00 Tv1

Lue myös: Monia palkintoja voittanut dokumentti Hunajan maa nousi Oscar-ehdokkaaksi

X