Dome Karukosken taidokas ote näkyy The Beast Must Die -sarjassa – ”Suomalaisohjaaja osaa välittää myötätuntoa ilman siirappia”

Jaa artikkeli
The Beast Must Die
Kuusivuotiaan poikansa menettänyt äiti (Cush Jumbo) vannoo kostoa sille, joka ajoi pojan yli. © MTV
Kun kuusivuotias poika kuolee Isle of Wightin saarella liikenneonnettomuudessa, jossa kuski pakenee paikalta, pojan äiti vannoo kostavansa kuoleman.

The Beast Must Die -sarjan päähenkilölle, opettaja Francesille on sattunut se kaikkein pahin. Tuntematon kaahaaja yliajoi hengiltä hänen pienen poikansa ja kaasutteli saman tien pois paikalta. Poliisi hutiloi tutkinnan ja jätti äidin yksin suruineen.

Brittisarjan ohjasi Dome Karukoski, ja ilman kotiin päin vetoa voi kehaista, että ainakin tunnepuolella se näkyy. Suomalaisohjaaja osaa välittää myötätuntoa ilman siirappia. Niinpä Cush Jumbo voi Francesin roolissa kiehauttaa surua myös koston ja pihisevän raivon puolelle. Tämä nimittäin onnistuu jäljittämään todennäköisen syyllisen.

Brittidraaman konkari Jared Harris loisti sympaattisilla rooleillaan Mad Menissä ja huikeassa Chernobylissä. Tällä kertaa hän on kuitenkin ylimielinen bisnesmies, jota katsojankin on helppo kammota. Lontoolaista komisariota Strangewaysia esittää Billy Howle.

Harmi kyllä sarjan käsikirjoitus ei ole yhtä skarppia kuin näyttelijäntyö ja ohjaus. Esimerkiksi pitkään kypsytelty purjehdusjakso luiskahtaa ohi kuin puukenkä kannelta.

The Beast Must Die, tiistai 12.10. klo 22.00, Ava 

Lue myös: Dome Karukoski ohjasi The Beast Must Die -brittitrillerin: ”Isle of Wight on maailman kummitelluin saari”

X