Doria etsimässä -animaatioelokuva on huima seikkailu halki merellisen maailman

Jaa artikkeliTilaa Seura
Doria etsimässä
Dorilla ja mustekala Hankilla on vauhti päällä. © Pixar
Doria etsimässä -animaatiossa kala Dori lähtee vaaralliselle etsintäretkelle etsiäkseen vanhempiaan. Matkan varrella hän saa apua muilta meren eläviltä.

Pixarin tuottama animaatio kertoo pienestä kalasta, joka kärsii samasta ongelmasta kuin Christopher Nolanin Mementon (2000) ja Neil Hardwickin Pakanamaan kartan (1991) päähenkilöt: se on menettänyt lähimuistinsa, eli se ei kykene omaksumaan uusia muistoja.

Kalan nimi on Dori, ja eräänä päivänä se hukkaa vanhempansa. Vuodet vierivät. Dori varttuu, mutta isää ja äitiä ei vain kuulu. Hän lähtee pitkälle ja vaaralliselle etsintäretkelle, jonka varrella saa apua muilta meren eläviltä.

Nemoa etsimässä (2003) -animaation jatko-osa on huima seikkailu halki merellisen maailman. Todellinen luonto ja ihmisten tekemä keinotekoinen akvaariopuisto asettuvat elokuvassa huvittavasti vastakkain. Ihmisten ja eläinten agenda luontoa kohtaan on kovin erilainen. Mutta ennen kaikkea Doria etsimässä on koskettava elokuva muistoista. Ilman niitä jokainen on maailmassa täysin yksin.

****

Doria etsimässä, la 7.12. klo 18.00 Nelonen

Lue myös: Ihana jouluanimaatio Klaus on tarina sulkeutuneesta leluntekijästä Klausista

X