Drakar – ystävyyden roadtrip ei tyydy tarjoilemaan rasvaista remellyskomediaa, vaikka poikien reissulla hölmöilläänkin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Drakar – ystävyyden roadtrip
Reissusta odotetaan eeppistä odysseiaa halki Suomen, Ruotsin ja Norjan, ja suunnitelmiin kuuluvat päiväkännit, rannalla loikoilu ja älyttömät tempaukset. © Citizen Jane Productions Oy
Rollo, Isak, Leo ja Omar ovat saaneet ylioppilaslakit päihinsä ja lähtevät nyt viimeiselle yhteiselle seikkailulle ennen kuin he kaikki muuttavat eri paikkakunnille opiskelemaan.

Kotona on suruaika, mutta Drakar – ystävyyden roadtrip -sarjan päähenkilö Rollo tahtoo silti reissuun. Tai ehkä juuri sen vuoksi, ja pian sittenkin. Kavereiden kanssa suunniteltu roadtrip Tammisaaresta Norjaan tulee silloin aivan kuin tilauksesta.

Eikun kamat matkailuautoon ja menoksi. Sitten takaisin kotiin, koska Freud unohtui: vuosia sitten Trondheimista vohkittu puutarhatonttu pitää palauttaa kotiin.

Titus Poutasen ohjaama, noin vartin mittaisten jaksojen sarja ­lähtee liikkeelle irtonaisesti. Silti se ei tyrkytä vahvuuksiaan. Jossain ­Luokkakokousten Solar Filmsissä samasta aiheesta olisi epäilemättä tehty rasvainen remellyskomedia. Rollo (David Sandqvist), hiljainen Isak (Niko Nordström), elo­hopeainen Omar (Salomon Z. Patrick) ja rehvakas Leo (Leevi ­Pellas) saavat sen sijaan säilyttää hillittyä ­suomenruotsalaista charmiaan. Jopa kankkusessa ja nujakoidessa.

Käsikirjoittaja Tom Saxman pudottelee ikään kuuluvia mokia, noloja tilanteita, salaisuuksia ja tunnustuksia pitkin matkaa. Pietarsaaressa särkyy sydän, ­Oulussa ­menee painiksi. Mutta pääsekö tonttu kotiin?

Drakar – ystävyyden roadtrip, sunnuntai 26.6. klo 22.35, Teema & Fem

X