Elämä käännekohdassa: Natascha Kampusch kertoo tarinansa

Elämä käännekohdassa -sarjassa toimittaja Anja Kontor tapaa ihmisiä, jotka ovat selviytyneet vaikeista elämäntilanteista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Elämä käännekohdassa, kuvassa Anja Kontor ja Natascha Kampusch.

Elämä käännekohdassa -sarjassa toimittaja Anja Kontor tapaa ihmisiä, jotka ovat selviytyneet vaikeista elämäntilanteista.
Teksti: Anu Räsänen

Uuden Elämä käännekohdassa -kauden ensimmäinen haastattelu herättää vahvoja ennakkoluuloja. Eikö Natascha Kampuschin voisi jo antaa olla rauhassa?

Kymmenvuotiaana kaapattu, yli kahdeksan vuotta sieppaajansa kellarissa viettänyt Kampusch joutui pakoon päästyään tauottoman mediahuomion kohteeksi. Eikä kaikki huomio ollut kovin hienotunteista.

Jollain tavalla toimittaja Anja Kontor kuitenkin tekee sen, mitä ohjelman alussa lupaa: haastattelee Kampuschia vähäeleisesti ja myötätuntoisesti. Hän antaa haastateltavalleen tilaa ja aikaa, vaikka se tarkoittaisikin monen sekunnin hiljaisuutta tv-kameroiden edessä. Ehkä juuri siksi haastattelusta välittyy tunne, että Kampusch saa tällä kertaa itse omistaa oman tarinansa.

Kaikkein kipeimmin haastattelusta jää mieleen juuri Kampuschin kertomus siitä, kuinka julmasti hänen elämänsä kaapattiin uudelleen vapautumisen jälkeen. Hänet haluttiin nähdä vain uhrina ja ihmisparkana. Ja kun Kampusch ei tähän rooliin suostunut, koko hänen elämäntarinansa kyseenalaistettiin.

Elämä käännekohdassa, ma 3.8. klo 18.30 Yle Teema & Fem

Lue myös: Kuollut mies katoaa kertoo liikemies Henrik Hauberg Madsenin murhasta

X