Elämäkerran julkaissut Eini: ”Elämään mahtuu onnea ja iloa mutta myös kovia kipupisteitä”

Jaa artikkeli
Eini
© Tiia Ahjotuli
Laulaja Eini käy Ani Kellomäen haastattelussa avoimesti läpi elämänsä käänteitä, joista hän kertoo myös Anna-Liisa Hämäläisen kirjoittamassa elämäkerrassaan Diskokuningatar Eini.

”Emmin kyllä kirjaprojektiin lähtemistä. Kun on saanut elää näinkin pitkän elämän, siihen mahtuu onnea ja iloa mutta myös kovia kipupisteitä. Haavojen uudelleen avaaminen on ollut rankkaa – mutta myös puhdistavaa”, Eini sanoo.

”Näin jälkikäteen katsottuna tuntuu ihanalta, että läksin mukaan kirjantekoon. Olen saanut huomata, ettei ollutkaan niin pelottavaa puhua asioista, joista en ollut ajatellut ikinä puhua.”

Yksi asia, josta Eini oli pitkään vaiennut, oli hänen 80-luvulla sairastamansa syömishäiriö. Se oli kova paikka silloin, ja siitä kertominen tuntui kovalta paikalta vielä nytkin. Kirjan tultua kauppoihin Eini alkoi kuitenkin ajatella, että itse asiassa juuri tästä aiheesta oli tärkeää puhua.

”Minuun otti yhteyttä äiti, jonka lapsi kamppailee parhaillaan syömishäiriön kanssa. Äiti oli ostanut tyttärelleen minun kirjani, ja tämä oli saanut voimaa siitä, että minä olen selviytynyt ja olen nyt terve ja hyvinvoiva. Olen sittemmin viestitellyt tämän tytön kanssa ja koettanut kannustaa häntä.”

Flinkkilä & Kellomäki, la 6.11. klo 17.10, TV1

Lue myös: Laulaja Eini pääsi irti sokerikoukusta: ”Minä määrään nyt makeaa – ei toisinpäin”

X