Elämämme Galapagossaarilla: Dokumentti yhdistää matkailuohjelman ja luontodokumentin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Elämämme Galapagossaarilla.
Elämämme Galapagossaarilla. © yle kuvapalvelu
Brittiläinen meribiologi ja tv-kasvo Monty Halls pakkasi laukkunsa ja muutti kolmeksi kuukaudeksi perheineen Galapagossaarille. Nyt hän näyttää ohjelmassa Elämämme Galapagossaarilla, kuinka muovi uhkaa kotinsa ympäristöä.

Brittiläinen meribiologi ja tv-kasvo Monty Halls pakkasi laukkunsa ja muutti kolmeksi kuukaudeksi perheineen Galapagossaarille. Paikka on kuin maapallon viimeinen paratiisi, jossa ihmiset ja eläimet asuvat sulassa sovussa luonnon keskellä. Mutta globaali välinpitämättömyys uhkaa tuhota luvatun maan. Mereltä ajautuu jatkuvasti muoviroskaa, joka on haitaksi Galapagossaarten monimuotoisuudelle. Mitä asialle voi tehdä? Tätä Monty Halls pohtii kolmen jakson verran Elämämme Galapagossaarilla -ohjelmassa samalla, kun esittelee katsojilleen uuden kotipaikkansa ympäristöä.

Ohjelma yhdistää kiehtovasti matkailuohjelman ja luontodokumentin. Tuomalla perheensä mukaan Monty Halls tekee dokumentista vahvasti henkilökohtaisen. Se on myös osittain rasite. Katsojaan yritetään keinotekoisesti synnyttää tunneside. Lastensa välityksellä Halls ikään kuin varmistaa ohjelmansa sympatiapisteet. Tämä on kuitenkin turhaa, sillä Galapagossaarten huikea luonto olisi vaikuttanut kyllä sellaisenaankin.

Elämämme Galapagossaarilla, ke 16.12. klo 20.00 Tv2

Lue myös: Muovijäte tappaa jo mitä eristyneimmissä paikoissa – Ilmastonmuutos puhuttelee Sininen planeetta II -sarjan päätösjaksossa

X