Elämäni Biisi: Extrajakso sanoittajavelho Vexi Salmen kunniaksi

Jaa artikkeliTilaa Seura
Elämäni Biisi: Vexi Salmi.
Elämäni Biisi: Vexi Salmi. © Atte Mäläskä / Yle
Elämäni Biisi: Vexi Salmi -erikoisjaksossa mukana on tuttuja, jotka valottavat Salmen monia puolia: sävelnikkari Kassu Halonen, laulaja Anne Mattila, Irwin-musikaalin luonut Heikki Paavilainen, kirjailija Jari Tervo ja kreisi taiteilija Rosa Liksom.

Yhä tykätymmäksi kasvaneen Elämäni Biisi -viihdeohjelman, hienon kotimaisen formaatin toinen kausi on tänä syksynä purkitettu livenä, mutta extrajakso edesmenneen sanoittajavelhon Vexi Salmen kunniaksi nauhoitetaan. Ajatus on mainio.

”Tunsin itse Vexin hyvin, sillä tuotin jo Biisikärpästä. Kiersimme silloin Vexin kanssa autolla seitsemän kertaa Suomen. Ajattelen, että hän oli renessanssi-ihminen”, sanoo tuottaja Anna-Maria Meurman äänellä, josta kuulee, että studio tulee halkeamaan lämmöstä.

Jari Tervon valitseman kappaleen on pakko olla vanhaa Irwiniä, mutta mikä niistä? Työmiehen lauantai on erittäin mahdollinen tikki, mutta entä jos sittenkin St. Pauli ja Reeperbahn. Ennakkokutkutusta tuo myös se, että ohjelman vakiosolistin Pepe Willbergin (kuvassa vas.) tuotannosta muun muassa Aamu on Salmea.

Elämäni Biisi: Vexi Salmi, la 31.10. klo 21.05 Tv1

Lue myös: All Together Now Suomi – Kisassa taitavia laulajia ja satapäinen tuomaristo

X