Elokuva-arvio: Amanda – Epälooginen elokuva jää muutaman selityksen velkaa

Jaa artikkeli
Vincent Lacoste ja Isaure Multrier elokuvassa Amanda.
Vincent Lacoste ja Isaure Multrier elokuvassa Amanda. © Yle kuvapalvelu
Draamaelokuvassa Amanda David Sorel (Vincent Lacoste) huolehtii siskonsa orvoksi jääneestä tyttärestä Amandasta (Isaure Multrier).

Elokuvassa Amanda noin kaksvitonen pariisilaisnuorukainen David (suosikkinäyttelijä Vincent Lacoste) kaitsee vanhemman yksinhuoltajasisarensa nuorena saamaa seitsenvuotiasta Amandaa (ihastuttava Isaure Multrier). Terrori-isku puistossa tappaa tytön opettajaäidin. Nyt ei kuitenkaan nähdä iskua, uutisissakaan, tai tuskailla maailmanpolitiikan kärjistyksiä: turvatarkastukset vain kuuluvat jokapäiväiseen arkeen.

Mikhaël Hersin elokuva tutkii mitä tapahtuu tytölle ja vasta omaa elämäänsä käynnistävälle sedälle sekä heidän suhteelleen. Sukulaisia ei ole, paitsi täti. Ja nuorenmiehen äiti, tytön isoäiti, joka hylkäsi lapsensa lähdettyään Englantiin perustamaan uutta perhettä. Epälooginen elokuva jää muutaman selityksen velkaa. Se kyllä seuraa miten David kohtaa huoltajuusneuvottelut ja mahdollisen sisäoppilaitoksen säännöt, mutta sivuuttaa katsojan mieleen ensimmäisenä nousevia kysymyksiä. Elokuva on pelkistettyine juonineen ja parisuhdetunnusteluineen herttainen ja optimistinen: elämä kantaa.

**½

Amanda, ke 9.12. klo 22.00 Yle Teema & Fem

Lue myös: Elokuva-arvio: Shoplifters – perhesalaisuuksia paljastaa selviytymisen realiteetit hitaasti

X