Elokuva-arvio: Animaatio Rakkaudella Vincent herättää mestarin siveltimenjäljet eloon

Merkittävintä elokuvassa Rakkaudella Vincent on, että sen piirrosjälki on toteutettu Vincent van Goghin maalausten tyyliä mukaillen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Rakkaudella Vincent kertoo taidemaalari Vincent van Goghin elämästä ja kuolemasta.

Merkittävintä elokuvassa Rakkaudella Vincent on, että sen piirrosjälki on toteutettu Vincent van Goghin maalausten tyyliä mukaillen.
Teksti: Henri Waltter Rehnström

Vincent van Gogh lienee taiteilijoista kaikkein traagisin. Ei ihme, että hänen kohtalonsa on kiinnostanut useita elokuvantekijöitä. Yksi viimeisimmistä tulkinnoista on Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin ohjaama brittiläispuolalainen animaatio Rakkaudella Vincent.

Merkittävintä elokuvassa on, että sen piirrosjälki on toteutettu van Goghin maalausten tyyliä mukaillen. Sadan piirtäjän kynästä on syntynyt teos, joka todellakin herättää mestarin siveltimenjäljet eloon. Mustavalkoisia takaumajaksoja lukuun ottamatta käsillä on lähes täydellinen kuvataideteos.

Itse tarina kertoo postimiehen pojasta, jonka tehtävänä on toimittaa jo kuolleen taiteilijan viimeinen kirje perille. Alun perin vastentahtoinen kirjeenkantaja alkaa selvittää, miten van Gogh loppujen lopuksi kuoli. Citizen Kanen (1941) rakennetta pätevästi lainaileva Rakkaudella, Vincent kohoaa miltei pakkomielteiseksi kuvaukseksi totuuden etsimisestä. Mitä epäselvempi tapaus, sitä kiivaammin ihminen hakee siihen ratkaisua.

****½

Rakkaudella Vincent, ke 14.7. kello 22.15 Yle Teema & Fem

Lue myös: Elokuva-arvio: Auringonnousu kertoo herkän tarinan kriisiin ajautuneesta maalaispariskunnasta

X