Elokuva-arvio: Bob & Max – karvaiset sankarit -animaatio viihdyttää kaikkein pienimpiä katsojia

Bob & Max – karvaiset sankarit -animaation hahmot ovat ilmeikkäitä ja hauskoja, mutta tarina on heikko ja huumori karkeaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Bob & Max – karvaiset sankarit.

Bob & Max – karvaiset sankarit -animaation hahmot ovat ilmeikkäitä ja hauskoja, mutta tarina on heikko ja huumori karkeaa.
Teksti: Pertti Avola

Bob & Max – karvaiset sankarit on eräänlainen eläinsatu Max-kissasta ja Bob-majavasta, joiden kodin lähelle putoaa lentävä lautanen. Avaruusoliot etsivät esi-isiensä maapallolle kauan sitten piilottamaa energialähdettä, joka pelastaisi heidän planeettansa. Juttuun sekaantuu vielä pari kahjoa ufojahtaajaa, metsästäjäksi halajava poika sekä joukko pahoja avaruusolioita.

Lapsena sitä tuli katsoneeksi söpöjä neuvostoliittolaisia animaatioita Tallinnan televisiosta, joka analogiaikana näkyi hyvin eteläisessä Suomessa. Ei kuitenkaan mitään sellaista kuin tämä venäläinen pitkä animaatioelokuva parin vuoden takaa.

Venäläisanimaation pahin vika on heikko tarina ja karkea huumori, joka koostuu lähes pelkästään törmäilyistä ja kaatumisista kuin vanhoissa mykkäkomedioissa konsanaan.

Animaatio sinänsä on kelvollista ja värikästä työtä. Etenkin eläin- ja avaruusoliohahmot ovat ilmeikkäitä ja hauskoja. Teknisessä mielessä venäläisanimaatio ei silti yllä amerikkalaisserkkujensa tasolle, eikä tarinaltaan lainkaan. Se huvittanee lähinnä kaikkein pienimpiä katsojia, joita varten se on myös suomeksi jälkiäänitetty.

**

Bob & Max – karvaiset sankarit, la 25.7. klo 16.20 Nelonen

Lue myös: Elokuva-arvio: Captain Underpants on ylistyslaulu mielikuvituksen voimalle

X