Elokuva-arvio: Bohemian Rhapsodyn parhaissa hetkissä on loistoa

Jaa artikkeli
Taitavasti Freddie Mercuryn roolin haltuun ottava Rami Malek palkittiin suorituksestaan Oscarilla. © Sub
Taitavasti Freddie Mercuryn roolin haltuun ottava Rami Malek palkittiin suorituksestaan Oscarilla. © Sub
The Queen -yhtyeen Brian May ja Roger Taylor olivat mukana tuottamassa bändinsä ja Freddie Mercuryn kultaisia vuosia muistelevaa elokuvaa.

Siitä tuli samanlainen heille mieluisten hetkien kokoelma kuin progemaisesti polveilevasta yllätyshitistä, joka antoi koko elokuvalle nimen.

Paljon jäi pois, jotain muutettiin ja paljon tärkeätä sivuutettiin vähin äänin, mitä on ymmärrettävästi paheksuttu. Bohemian Rhapsody ei säkenöi elokuvana likimainkaan yhtä kirkkaasti kuin biisinä, mutta sen parhaissa hetkissä on loistoa.

Kaikissa niissä on mukana Rami Malek. Mr. Robot -sarjasta tuttu nuori näyttelijä puskee hulppean hammasproteesinkin läpi elämän ja esiintymisen halua aasialaistaustaiseen Farrokh Bulsaraan. Tästä tuli oopperamaisesti räiskyvä Freddie Mercury, joka The Queenin kärjessä huipensi vuoden 1985 massiivisen Live Aid -tapahtuman.

Sivuhenkilöistä tärkein on tyttöystävä Mary Austin (Lucy Bounton), jolle Mercury lopulta testamenttasi omaisuutensa. Laulajan homo- tai biseksuaalisuutta elokuva käsittelee kovin kainosti.

***½

Bohemian Rhapsody, la 11.9. klo 21.00, Sub 

X