Elokuva-arvio: Bruce Lee -elokuva Lohikäärmeen vanki on yli 50 vuotta valmistumisensa jälkeen yhä melko surkeaa katsottavaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Lohikäärmeen vanki
Bruce Leen ja pääroiston lopullisessa kaksinkamppailussa on kineettistä energiaa.  © Golden Harvest Company / Yle
Toimintalegenda Bruce Lee taistelee thaimaalaista rikolliskoplaa vastaan hongkongilaisessa kung fu-klassikossa.

Toimintaelokuva Lohikäärmeen vanki (The Big Boss/Fists of Fury) on hongkongilaistuotanto vuodelta 1971. Nuorena kuolleen martial arts -mestarin ja elokuvatähden Bruce Leen maine perustuu neljään 1970-luvun alussa valmistuneeseen elokuvaan, joista Lohikäärmeen vanki oli ensimmäinen. Lee esittää siinä Cheng Chao-Ania, joka saapuu maaseudulta työskentelemään serkkujensa kanssa jäätehtaaseeen.

Jäätehdas on pelkkä kulissi huumekaupalle, jota tehtaan omistaja pyörittää. Kun tehtaan työntekijät rupeavat saamaan selville mistä on kyse, heitä alkaa katoilla. Vaikka onkin antanut äidilleen lupauksen, ettei enää tappele, Chengin on pian puututtava asiaan.

Elokuva on nyt, yli 50 vuotta valmistumisensa jälkeen, melko surkeaa katsottavaa. Musiikki ja jälkiäänitys ovat kamalia, näyttelijäntyö kauttaaltaan kehnoa ja tappelujaksotkin jokseenkin suttuisia yliampuvine äänitehosteineen.

Jos ei ole Bruce Leen oman, sinänsä taidokkaan martial arts -koreografian ystävä, Lohikäärmeen vankiin ei kannata tuhlata aikaa.

**

Lohikäärmeen vanki, tiistai 28.6. klo 21.50, Teema & Fem 

X