Elokuva-arvio: Bruce Lee tähdittää Vihan nyrkki -kamppailuelokuvaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Bruce Lee tähdittää Vihan nyrkki -elokuvaa
Bruce Lee tähdittää Vihan nyrkki -elokuvaa © Golden Harvest Company / Yle
Kiinalainen ja japanilainen taistelulajien koulu ottavat ­yhteen Lo Wein toisessa Bruce Lee -elokuvassa, joka on hieman ryhdikkäämpi kuin edeltäjänsä Lohikäärmeen vanki.

Kiinalainen ja japanilainen taistelulajien koulu ottavat ­yhteen Lo Wein toisessa Bruce Lee -elokuvassa Vihan nyrkki, joka on hieman ryhdikkäämpi kuin edeltäjänsä Lohikäärmeen vanki.

Lee esittää kiinalaiskoulun mestarioppilasta Chenia, joka lähtee kostamaan japanilaisten myrkyttämän oppimestarinsa kuolemaa. Aika on Shanghain japanilaismiehitys 1940-luvulla.

Vihan nyrkin tarina on pelkkä tekosyy lukuisille taistelukohtauksille, joista näyttävimmät ovat tietenkin ne, joissa Lee on mukana.

Ja toki kaikki päättyy Leen ja pääroiston titaanimaiseen kaksinkamppailuun. Leen taiturimaiset taistelukoreografiat ovat ainoa syy nähdä näitä elokuvia, ja niiden vuoksi muuten vaatimattomista teoksista onkin tullut lajinsa klassikkoja.

**½

Vihan nyrkki, tiistai 5.7. klo 21.50, Teema & Fem

Lue myös: Japanilainen kamppailulaji aikido vahvistaa kehoa ja mieltä ergonomisesti – ”Aikidossa on paljon samanlaisia kehonhallinta-asioita kuin joogassa ja pilateksessa”

X