Elokuva-arvio: Dome Karukosken Kielletty hedelmä on kahden lestadiolaisen tytön kasvutarina

Kuvassa Raakel (Marjut Maristo) ja Maria (Amanda Pilke) elokuvassa Kielletty hedelmä. © Antti Ruusuvuori / Yle Kuvapalvelu
Dome Karukosken elokuvassa Kielletty hedelmä sankarittaret koettavat pitää toisiaan kaidalla tiellä keskellä maallisia houkutuksia.

Dome Karukosken kolmas elokuva Kielletty hedelmä seuraa kahta tyttöä (Marjut Maristo, Amanda Pilke), jotka ovat lähteneet lestadiolaisesta pohjalaisyhteisöstä Helsinkiin. Karukoski osaa taas luoda henkilökemiaa ja sujuvaa elokuvailmaisua.

Viehättävässä kasvutarinassa tökkii Aleksi Bardyn käsikirjoitus, joka ei kasva yksinkertaisten vastakkainasettelujensa yli. Tuoreiden näyttelijöiden esiin nostaminen on elokuvan suuri ansio. Kaikkia parhaita hetkiä hallitsee Mariston herkkä katse.

Tähtiä: ***

Kielletty hedelmä, pe 24.7. klo 23.00 Tv2

Lue myös: Dome Karukoski paljastaa nyt, millaisen työn hän haluaisi elokuvaohjaajana vielä jonakin päivänä tehdä

Lue myös: Elokuva-arvio: Toiset tytöt on luonteva draama teini-ikää elävistä ihmisenaluista